Po posilstvu indijske študentke decembra lani so poročali, da je število tujih turistov, predvsem turistk, v Indiji upadlo za četrtino. Foto: EPA
Po posilstvu indijske študentke decembra lani so poročali, da je število tujih turistov, predvsem turistk, v Indiji upadlo za četrtino. Foto: EPA

Policija je postavila cestne zapore, a za zdaj ni prijela še nobenega osumljenca.

Američanka je v ponedeljek pozno zvečer štopala nazaj v svoje gostišče v Manaliju v zvezni državi Himačal Pradeš, ko so jo s tovornjakom pobrali neznani moški in jo odpeljali na odročno lokacijo, kjer so jo skupinsko posilili.

Turistka je posilstvo prijavila policiji, kjer so pojasnili, da žrtev zaradi noči ni videla registrske tablice tovornjaka. Preden se je s policije vrnila nazaj v gostišče so jo odpeljali na pregled v bolnišnico.

Posilstva del vsakdana
Marca letos so v indijski zvezni državi Madhja Pradeš skupinsko posilili švicarsko turistko, ko je z možem taborila v gozdu. V povezavi s primerom je policija prijela šest moških. Istega meseca je britanska turistka skočila z balkona v zvezni državi Utar Pradeš, da bi pobegnila pred morebitnim posilstvom.

Spolno nasilje je v Indiji del vsakdana in leta 2011 je policija prejela več kot 24.200 prijav posilstva, v povprečju enega na 20 minut.

Indijske oblasti so spolno nasilje resneje začele obravnavati po lanskem decembru, ko je skupina moških posilila 23-letno študentko, ki je pozneje umrla za posledicami napada. Dogodek je sprožil množične proteste po vsej Indiji, zaradi česar je vlada sprejela ostrejše kazni v primerih spolnega nasilja.