Zadnji primeri so sprožili nove proteste. Foto: EPA
Zadnji primeri so sprožili nove proteste. Foto: EPA
Indijkam je dovolj. Foto: EPA

Oblasti so v povezavi z napadom aretirale dva moška. Eden izmed njiju je deklico zvabil na farmo, kjer jo je nato drugi moški, prijatelj njenih staršev, posilil. Starša, revna gradbinca, sta bila med napadom v službi.

Predstavnik bolnišnice v Nagpurju, kjer so otroka zdravili, je povedal, da je deklica utrpela možganske poškodbe, ko sta moška skušala zadušiti njene krike. Od 20. aprila je bila v komi, umrla pa je zaradi srčnega zastoja.

V Indiji je v zadnjem času število posilstev ter spolnih napadov na ženske in otroke močno naraslo. Oblasti to pripisujejo dejstvu, da več ljudi zločine prijavlja.

Dva napada na petletnici v enem mesecu
Na začetku meseca je bila ugrabljena še ena petletna deklica, ki sta jo dva moška več dni posiljevala in mučila, nato pa jo napol zavestno 48 ur pustila v osumljenčevem stanovanju v New Delhiju. Punčka še vedno okreva.

Ko sta njena starša policiji prijavila hčerkino izginotje, ta ni želela odpreti primera. Pred policijsko postajo v New Delhiju je zato tri dni protestiralo na stotine ljudi, ki jih je razbesnela policijska brezbrižnost.

Napada na deklici sta se zgodila štiri mesece po skupinskem posilstvu 23-letne študentke na avtobusu v New Delhiju, ki je pozneje zaradi posledic napada umrla.
Njena smrt je po državi sprožila proteste in načela javno razpravo na temo nasilja nad ženskami v Indiji.
Vlada je posledično sprejela stroge zakone, ki obravnavajo nasilje nad ženskami, vključno s smrtno kaznijo za povratnike in posilstva, ki se končajo s smrtjo žrtve.