Ford ostaja župan le še po nazivu. Foto: Reuters
Ford ostaja župan le še po nazivu. Foto: Reuters

Njegov odvetnik Dennis Morris je povedal, da je Ford spoznal, da ima težave z zasvojenostjo, in želi glede tega ukrepati, zato si bo vzel dopust in odšel na zdravljenje.

Čeprav je Fordu mestni svet odvzel že skoraj vsa županska pooblastila zaradi uživanja in razpečevanja mamil, se je Ford odločil, da bo 27. oktobra znova kandidiral za prvega moža največjega kanadskega mesta.

Med stanjem opitosti je lani priznal kajenje kokaina crack. Predtem je več mesecev zanikal, da bi užival mamila, a ga je nato na laž postavil videoposnetek.

V javnosti se je zdaj pojavil nov posnetek Forda med kajenjem kokaina crack, kar je počel v kleti sestrine hiše zgodaj zjutraj v soboto.

Izpadi niso načeli priljubljenosti
A Ford nima težav samo z uživanjem mamil, ampak tudi z alkoholom, in v javnosti so ga večkrat videli popolnoma opitega. Časopis Toronto Sun je poročal o pridobitvi tonskega posnetka županovih kletvic na račun mestnih politikov v ponedeljek zvečer v enem izmed mestnih lokalov.

Izpadi pa očitno ne zmotijo njegovih podpornikov, saj 44-letni župan še vedno uživa precejšnjo priljubljenost. Za župana je bil prvič izvoljen leta 2010 na podlagi obljub o koncu nepremišljenega zapravljanja mestnih sredstev.

Po njegovi zaslugi je mesto odvoz odpadkov predalo v roke zasebnih podjetij, odpravil pa je tudi davek na vozila.