Svet

Poudarki

  • "To je dejanje imperialistične arogance"
  • Portugalska letalu ni dovolila pristanka, da bi natočili gorivo
Evo Morales
Bolivijski predsednik Evo Morales na dunajskem letališču. Foto: EPA
Letalo bolivijskega predsenika
Avstrija uradno ne ve razloga za pristanek Moralesovega letala na Dunaju. Foto: EPA
Evo Morales
Bolivijski predsednik Evo Morales se je z dunajskega letališča odpravil domov danes zgodaj zjutraj. Foto: EPA
Edward Snowden
Žvižgač Edward Snowden naj bi bil na moskovskem letališču Šeremetjevo, čeprav ga tam sploh nihče ni videl. Foto: EPA
Vladimir Putin
Ruski predsednik Vladimir Putin je bil jasen, Edwardu Snowdnu bi Rusija ponudila pomoč, pod pogojem, da neha objavljati tajne dokumente amerišče agencije za nacionalno varnost.
VIDEO
Diplomatski škandal zarad...

Dodaj v

Zaradi Snowdna je moral zasilno pristati bolivijski predsednik

Bolivija od Francije in Portugalske zahteva uradno pojasnilo
3. julij 2013 ob 06:58,
zadnji poseg: 3. julij 2013 ob 09:08
New York - MMC RTV SLO, STA, Reuters

Letalo z bolivijskim predsednikom Evom Moralesom je moralo zasilno pristati na Dunaju. Francija in Portugalska mu zaradi lažnega alarma nista dovolili zračnega preleta, saj naj bi bil na krovu Edward Snowden.

Bolivijska vlada je od Francije in Portugalske zahtevala uradno pojasnilo zaradi torkove prepovedi preleta letala z bolivijskim predsednikom Evom Moralesom. Ta se je vračal iz Moskve v La Paz, vendar je moral pristati najprej v Španiji, saj mu Portugalska ni dovolila pristanka, da bi natočili gorivo, in potem še na Dunaju.

Moralesov pilot je na srečo dobil dovoljenje za pristanek in oskrbo z gorivom v Španiji. Od tam je letalo poletelo na Dunaj, kjer je Morales ostal do jutra zaradi izdelave novega načrta poti v domovino.

Državi ne vesta nič o prepovedi
Francija in Portugalska naj bi zanikali, da nista dovolili preleta njunega zračnega prostora zaradi suma, da je na Moralesovem letalu nekdanji pogodbenik ameriške Agencije za Nacionalno varnost (NSA) Edward Snowden. Svetovne agencije poročajo, da Portugalci ne dvigujejo telefonov, Francozi pa se - po domače povedano - "delajo Francoze" in ne vedo nič o incidentu.

Snowdna vendarle ni bilo na letalu
Tiskovni predstavnik avstrijskega zunanjega ministrstva Alexander Schallenberg je potrdil, da je Morales na letališču na Dunaju, vendar pa Snowdna ni z njim. Schallenberg je dejal, da bo Morales odpotoval v domovino danes zgodaj zjutraj. Avstrija uradno ne ve razloga za pristanek Moralesovega letala na Dunaju.

Bolivijski obrambni minister Ruben Saavedra, ki je bil prav tako na letalu, je po prisilnem pristanku za CNN en Español pojasnil dogodke: "Sporočili so nam, da obstaja neutemeljen sum, da je na letalu Edward Snowden. Ne vemo, kdo je sprožil to laž. Verjetno nekdo, ki ne želi dobro naši državi. Informacija, ki je zaokrožila, je zlobna in škodljiva za našo državo." Ob tem je posmehljivo dodal: "Igra, v katero so ZDA vpletle tudi evropske vlade, je sovražna."

Bolivijski podpredsednik Alvaro Garcia Linera je dejal, da je Morales "talec imperializma". "Predsednika so ugrabili imperialisti in ga zadržali v Evropi ... To je dejanje imperialistične arogance." Bolivijski zunanji minister David Choquehuanca pa je povedal, da "Bolivija ne more lagati mednarodni skupnosti, da ima na letalu nevidnega potnika."

Kdo je sprožil lažne informacije?
Choquehuanca tudi meni, da naj bi izvor lažnih govoric prihajal iz ene izmed južnoameriških držav. Saavedra pa je prepričan, da za njimi stoji ameriška vlada: "Nezaslišano je, da se sploh lahko zgodi kaj takšnega. To je zloraba. Je kršitev mednarodnih konvencij in sporazumov o zračnem prometu."

Snowden poslal prošnje za politični azil v več držav
Bolivija je ena od 21 držav, pri katerih je Snowden zaprosil za azil. Morales, ki je bil v Moskvi z venezuelskim predsednikom na sestanku držav, ki izvažajo zemeljski plin, je dejal, da bi bila država pripravljena preučiti prošnjo Edwarda Snowdna.

Venezuelski predsednik Nicolas Maduro je prav tako zatrdil, da še niso prejeli Snowdnowe prošnje, da pa bi morale Snowdnu, ki ga lovijo ZDA, nuditi zaščito vse države sveta: "Zakaj so za njim razpisali pregon? Kaj je zagrešil? Je izstrelil raketo in koga ubil? Je sprožil bombo in pri tem koga ubil? Ne. On preprečuje vojno."

Države druga za drugo zavračajo prošnje
Kot je v torek na svoji spletni strani objavila organizacija WikiLeaks, je pravna zastopnica Edwarda Snowdna Sarah Harrison v njegovem imenu na konzularnemu oddelku ruskega zunanjega ministrstva na letališču Šeremetjevo oddala prošnje za politični azil, ki so bile naslovljene na 21 tujih veleposlaništev v Moskvi.

Že včeraj so prošnje zavrnile: Avstrija, Brazilija, Finska, Indija, Irska, Norveška, Poljska in Švica. Države, ki se še vedno niso izrekle o odobritvi azila, so: Bolivija, Kitajska, Kuba, Ekvador, Nemčija, Islandija, Italija, Nizozemska in Nikaragva. Francija in Venezuela še vedno nista potrdili prejetja prošnje.

Že včeraj pa je Edward Snowden sam odstopil od prošnje za politični azil v Rusiji, potem ko je ruski predsednik Vladimir Putin izjavil, da Snowden lahko ostane v Rusiji, a le če neha objavljati sporne informacije o nadzoru, "katerega cilj je povzročiti škodo našim ameriškim partnerjem, ne glede na to, kako čudno morda to zveni iz mojih ust."

Fantom s Šeremetjeva
Nekdanji zunanji pogodbeni sodelavec Cie in ameriške agencije za nacionalno varnost (NSA) Edward Snowden je medijem posredoval dokumente o programih prisluškovanja telefonskim in spletnim komunikacijam NSA. Potem so bi objavljeni še dokumenti o prisluškovanju ZDA zavezniškim vladam in diplomatskim misijam, v prihodnje pa se obeta še več.

Junija je pobegnil s Havajev najprej v Hongkong. Ko so ZDA zahtevale njegovo izročitev, je pot nadaljeval v Rusijo. Ker so mu ZDA razveljavile potni list, je obtičal na moskovskem letališču Šeremetjevo, kjer ga do zdaj ni še nihče videl.

K. Š.
Prijavi napako
Komentarji
jodlzi
# 03.07.2013 ob 07:12
Lakaji...sram me je da zivim v evropi...
gregorsu
# 03.07.2013 ob 07:56
vsemu svetu je jasno, da snowden, manning, asane,... v ZDA ne morejo biti deležni poštenega sojenja. Demokratični kapitalizem ne ščiti ljudi ampak kapital.

Vsi ki se udeležujete volitev v tem sistemu, ga ohranjate pri življenju, mu dajete legitimnost in mu pomagate da vzdržuje in slika ljudem navidezno sobodo.

Nikoli več se ne udeležite volitev v tem sistemu, če želite dobro našim otrokom! V zgodovini bo pa naša generacija označena za tisto, ki se ni znala in zmogla upreti diktaturi kapitalistične demokracije.

resnici na ljubo je ta diktatura izredno močna, čeprav umira. Za seboj ima velikansko moč v orožju in ogromno kapitala s katerim uničuje posameznike v sodobnih koncentracijskih taboriščih. Uspeli so celo razviti model, ko si navidezno svoboden, delaš, če imaš srečo, tvoj denar pa zapravljajo kapitalisti in politiki, mi pa smo prisiljeni ponovno plačevati in krpati luknje političnih bankirjev. Tudi v sloveniji.

Posameznik je vreden toliko, kot ima denarja. Multinacionalke (monsanto...) z denarjem kupujejo demokratične diktature. Sodobno tlačanstvo humano odstranja ljudi, ki nimajo dela, diktature pa posameznike, ki si upajo spregovorit naglas proti sistemu. Prav ta sistem sofisticirane diktature potrebuje ovce, da z volitvami ohranjate navidezno svobodo kot slepilo mladim.

Kaže, da so se našega zgleda, da smo pasivne ovce, navzeli tudi naši otroci.... se motim?

Snowden je razkril, da ZDA vohunijo in prisluškujejo francozom... navidezno se francozi jezijo in jalovo dvigujejo glas (cirkus za nevedno rajo pač). Namesto zahvale pa ne dovolijo pristati na svojem ozemlju letalu, da bi napolnilo gorivo, ker sumijo da je na njem prav on, ki je javno povedal in razkril, kdo bi moral biti v normalni družbi kriminalec, ki zlorablja zaupanje in krade prijateljski franciji....
Zakaj tako? za to, ker se kapital boji izgube. in v diktaturi demokratičnega kapitalizma ima kapital vedno prav. Ko hebe tlačane!
patria
# 03.07.2013 ob 07:28
Tako je to v kapitalizmu mali človek je pač kriv če karkoli naredi , najprej gosodje govorijo kako je potrebnoprijavljati nepravilnosti in lopovščine, ko pa to nekdo naredi je pa najhujši sovražnik , izdajalec in ne vem kaj še vse sovražnik in namesto, da bi mu vsi ostali pomagali stopijo na stran lopovov in kriminalcev in tako je tudi pri drugih stvareh vse do podjetja, če opozoriš na našpake vodilnih si na koncu ravno ti kriv za vse in verjetno tudi odpuščen to je ta navidezna demokracija , ki jo imajo vsi polna usta kadar jih služi v njihovo korist navaden folk pa temu naseda.
Bivši uporabnik
# 03.07.2013 ob 07:41
lepo je Cankar napisal: Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni. S tem, da lahko zdaj jasno to razširimo na na EU. Dečko je zaradi idealov doma postal domači izdajalec, v Evropi pa namesto da bi ga zaščitili, lezemo v zadnjično odprtino velesili, ki se gre svetovnega big brotherja. Grozljivka na kvadrat.
123pepe321
# 03.07.2013 ob 07:21
Nč bat! To govno od eu bo propadlo.
Na žalost pa tud mi z njim...
Mr.D
# 03.07.2013 ob 07:51
Evropska sramota. Morajo Bolivijci povedati po resnici, Francija, Spanija, veliki ex-kolonialni velesili, "ponosni" narodi, tiho kot pi*** !!
gregorsu
# 03.07.2013 ob 07:35
dmokracija je svoje otroke....
Hijena
# 03.07.2013 ob 07:58
Hahaha, ovce evropske
DREADLORD
# 03.07.2013 ob 08:32
Laibach so nekoč izjavili. Demokracije je zgolj vljudnostni izraz za razviti totalitarizem.

Bo kar držalo.
Ivo Lola
# 03.07.2013 ob 08:05
gregorsu,

+10 in podpis!
qayxc
# 03.07.2013 ob 07:38
Še lakaji je za nekatere predobro!
Hijena
# 03.07.2013 ob 08:20
@neuromouse
# 03.07.2013 ob 08:09

Če bi skrbno prebral komentar od gregorsu, bi lahko ugotovil kaj nam hoče s tem povedati, med drugim tudi, da je alternativa na volitvah samo navidezna in ne obstaja...obstaja samo ena alternativa, ki pa se uporablja v skrajnih okoliščinah, in to je revolucija, ki pa najbrž ni daleč...+/- 10 let
Sebastjan666
# 03.07.2013 ob 08:09
Politika Francije in še drugih 'demokratičnih' držav v EU in še bolj zahodno:
V Siriji je na strani teroristov.
Snowdena pa se preganja, ker naj bi dal v javnost program, ki naj bi preprečeval med drugim teroristična dejanja.
Someone is stupid here.

No, pa poglejmo, koga podpira Francija in t.i. zahod v Siriji:
Bivši istaknuti član Al-Qaede tvrdi: "Vođa Al-Nusra Fronta u Siriji je CIA operativac, borite se za američke interese

Aja, sem pozabil, leta 2013 se al-kajda bori za demokracijo, še malo nazaj pa so bili teroristi. Kako tega nisem vedel?!
MZ
# 03.07.2013 ob 08:05
Nič presenetljivega. EU in ZDA sta eno in isto...za obema stojijo sive eminence iz London Cityja.
olen
# 03.07.2013 ob 08:24
NAROBE SVET.... Povedal e da so med drugim tudi prisluškovali Francozom .... Zdaj pa ti idijoti pokleknejo pred ZDA in ga želijo izročit... s tem pa priznajo da se strinjajo s prisluškovanjem in da to mora ostati tajno....
K_ris
# 03.07.2013 ob 08:54
Predlagam, da za vsako letalo, ki poleti iz Moskve, rečejo, da je gor Snowden. Da vidimo paniko.
Šentvid
# 03.07.2013 ob 08:33
Dokazilo da zračni promet nad evropom kontrolira NATO.Civilne kontrole samo so farsa.
ZDA izvajajo teror na zemlji vodi in v zaraku.
Hvala za takšno demokracijo.
severnik
# 03.07.2013 ob 08:50
Tole je pa vse prej kot diplomacija!

Si predstavljate, da bi šli Rusi pregledati od Obame letalo??
NSSS
# 03.07.2013 ob 08:28
Vsi smo ene ovce, ki klečeplazimo pred ZDA, oni pa se delajo norca iz celega sveta in so se samooklicali za vladarje le-tega. Tudi pri nas imamo take politike, ki, ko se enemu navadnemu veleposlaniku nekaj dvigne takoj letijo k njemu in mu poljubljajo noge...sramota za samostojno državo. Predvsem pa je zanimivo kaj vse bi Američani naredili, samo, da bi dokazali svojo nadmoč...
neuromouse
# 03.07.2013 ob 08:09
@ gregorsu

Nikoli več se ne udeležite volitev v tem sistemu, če želite dobro našim otrokom! V zgodovini bo pa naša generacija označena za tisto, ki se ni znala in zmogla upreti diktaturi kapitalistične demokracije.

A za tebe je upor pasivno pustiti tistim, ki že tako imajo moč, da odločajo brez tebe? A za tebe je upor, da se zapreš v jamo in rečeš, jaz nisem del tega, to za mene ne obstaja?

Vedno smo imeli možnost voliti za alternativo, pa je nismo nikoli izkoristili. Vedno smo imeli možnost tudi sami sodelovati na volitvah, pa je nismo izkoristili! Pasivnost ni upor, upor je lahko le aktiven, upor je sodelovanje z namenom sprememb. Saj ti ni potrebno voliti A, samo zato, da ne bo izvoljen B. Lahko voliš za Ž, ki obeta spremembe - pa čeprav mu mediji ne napovedujejo zmage.
sabler
# 03.07.2013 ob 08:51
Da sem na mestu Snowdna bi obelodanil vse ka je možno o USA zločincih in nji hovih sionističnih gospodarjih ter si dal šus v glavo. Še bolje, čakam, da bo nekdo, ki ima jajca razhukal planet, da se iztrebi zlo skupaj z gospodarji in sužnji, če ne gre drugače.
bolje grob nego rob press
sonet7
# 03.07.2013 ob 08:49
A ne govori 1 amandma v ameriški ustavi nekaj o svobodi javnega komuniciranja!?
Binder Dandet
# 03.07.2013 ob 08:46
To ni nič drugega kot neofašizem, kar se gredo v tem primeru. Pa nihče nič ne more. Bolano do skrajnosti.
lunajko222
# 03.07.2013 ob 09:19
to je popolno poniževanje celega sveta, ZDA dobesedno ponižuje cel svet z svojo absolutno nadmočjo ki jo ima, to je trenutek ki se lahko primerja z Hitlerjem ko je razkosal češkoslovaško in anglija ter francija sta mu prikimala, stalin pa poštekal koliko je ura..

ZDA dokazuje da jo ne bodo nobeni ustrahovali na njeni poti absolutne diktature nad celotno zemeljsko oblo, .. tisti ki si bo drznil ga bomo ubili, ni važno kdo, ni važno kje, ni važno kdaj.. vsi so tarče, putin, sarkozy, gadafi, assad, clinton, morales, che guevara.. nič ni bolj pomembno od elite ki vlada, in vsi bodo ubiti če se postavijo na njeni poti..

ko se ZDA več ne trudi lagati in pokaže svojo fašistično mentaliteto na tak grob način kot jo sedaj dela potem naj vas bo strah, naj vas bo zelo strah.. smo v trenutku ko ZDA lahko napove vojno državi kar tako, brez razloga in ..zakaj pa ne.. kdo jo bo ustavil... EU? Kitajska? Rusija.. še enega samcatega človeka ne more cel svet rešiti pred krvoločnežem ki ga lovijo..

dobesedno se bližamo času ko bomo morali pričakati ameriške veleposlanike pokleknjeni da jim pokažemo servilnost in poslušnost.. družba Fevdalizma je že tu, ..imamo elito, ki ima vso moč, in imamo grofe ki služijo elitam(to so naši politiki, francoski itd) in imamo tlačane(več ni srednjega razreda, samo ovce ki ali delajo ali so pa razglašeni teroristi ter se jih pospravi tako ali drugače)..

Dobesedno me ne bo čudilo če ZDA pretepe španskega ministra ali kitajskega, ... why the hell not.. who is going to stop me.. resno, ljudje, čas se bliža ki spominja na 1939..

če je kakšna dobra novica v vsej teli depresiji je to da je cel zahod pokazal da je iran, bolivija, venezuela mnogo bolj demokratična in svobodo željna država kot pa zahod ki ves čas truli o demokraciji v resnici pa ljudje imajo toliko pravice kot severna koreja.. bodi tiho, poslušaj režim in brigaj se zase.. aja pa po ta novem "allahu akbar" ter pobijaj sovražnike zahoda.. katastrofa v glavnem..
fah-q
# 03.07.2013 ob 09:09
Človeka "pribijajo na križ" in mi to gledamo. Nič se ni spremenilo. In veste kaj-to kaže le na to, da si ne zaslužimo, da bi bilo bolje!! Žalosten sem. No, mogoče je Maduro "podedoval" kaj Chavezovega značaja in odnosa pa ga tja sprejmejo. Mogoče ga sedaj sprejme Morales. Nekdo mora narest konec temu fašizmu. Ravno J. Amerika ga je najbolj navajena in najbolj ve kako to zgleda. Se sploh še kdo lahko čudi Che-ju za njegova dejanja?
royayers
# 03.07.2013 ob 09:09
Komedija. Tako Francozem kot Portugalcem ameri prisluskujejo, tipa, ki pa je to obelodanil, pa bi ovirali na poti v svobodo. Banana Evropa, resno.
soci
# 03.07.2013 ob 08:36
Kaj vse je povzročil ta Snowden! Sedaj je posredno razgalil še Evropo. Nihče si ne upa NIČ proti Uncle Samu! Mislil sem, da si vsaj malo upa Angela, pa še ona je ocenila, da je le prva na vasi(=Evropi) in da nima smisla oteževati že tako komplicirano situacijo pa še volitve jo čakajo.
Kako je že tisto o revolveraših? VEDNO se pojavi slej ko prej nekdo, ki je malce hitrejši in spretnejši....
Tragično bo le to, če bo ta revolveraš nekdo od tistih, katere so ravno „oni“ ustvarili za svoje trenutne potrebe.....
tily
# 03.07.2013 ob 08:32
Portugalska je pa ja ena najbolj ZDA ritolizniških držav. Tam te skoraj hočejo ustrelit če samo pogledaš ameriško veleposlaništvo.
sunken
# 03.07.2013 ob 08:52
eni majo že res paranojo pred Snowdnom...
Hudomuh
# 03.07.2013 ob 08:07
Evro hipokrizija je zgolj dokaz gospodarske nemoči, katastrofalne ravni osebne integritete in politične razklanosti znotraj unije.
Verjetno pa imata nekaj pri vsem skupaj tudi izvozna artikla šampanjec in portovec. :)
MartinEs
# 03.07.2013 ob 09:19
Ste se sploh vprašali zakaj tak oster in sovražen odnos drugih držav do Snowdna? Zato ker imajo tudi one polno grehov in se bojijo, da bi v primeru ugodnega razpleta za "žvižgača" začeli ljudje po celem svetu sploh pa evropi stopat v javnost ter govorit o vsem sranju, ki se kuha v ozadju. Kakšen učinek mislite, da bi to imelo na oblasti, vplivne posameznike ter odnose med "zavezniki". Itak vsi vohunijo. Vohunijo za svojimi političnimi nasprotniki, vohunijo za "prijateljskimi" državami, vohunijo za lastno javnostjo,...ne si mislit, da je SOVA kaj boljša ko se gre za vohunjenje za lastnimi državljani, sploh če pridejo navodila in ukazi direktno iz političnega vrha...pa vojna proti terorizmu ima še najmanj zraven!
jodlzi
# 03.07.2013 ob 09:17
@master: težava je, ker se kuha vsakemu posebej, vsi smo ločeni, vsak za svojim zaslonom...
sonet7
# 03.07.2013 ob 08:43
Same EU ovce, ki jih pase ameriški kolonialni imperiat!
fah-q
# 03.07.2013 ob 09:23
@lunajko
Dobesedno me ne bo čudilo če ZDA pretepe španskega ministra ali kitajskega, ... why the hell not.. who is going to stop me.. resno, ljudje, čas se bliža ki spominja na 1939..

Takrat Hitler ni imel take absolutne premoči nad ostalimi. Situacija je še slabša.
zemljemerec
# 03.07.2013 ob 08:45
Snowden je s prstom pokazal na vso bedo političnih tajkunov, ki paktirajo z USA za dobiček v zameno za vohunjenje državljanov in obvladovanje moči.
Nostradamus ima prav USA kuha III SV na Evropskih tleh.
oliva
# 03.07.2013 ob 12:29
"Zanimivo...ZDA preganja Snowdena, ki ga lahko enačimo z Janšo"

Meni se sploh ne zdi niti malo podobno.
Med drugim je namreč Snowden to OBELODANIL, ni nič mutil s tem odkritjem zase, tudi se s tem ni želel osebno okoristiti itd.
Jethros
# 03.07.2013 ob 12:23
goldhorn
# 03.07.2013 ob 11:27
Boli, kajne levičarji? To je le dokaz več, da je Amerika še vedno prva svetovna velesila. Tako v tehnološkem, kot političnem smislu. Celo velika Rusija je pokleknila.... Sedaj pa navalite z minusi :)

Zanimivo...ZDA preganja Snowdena, ki ga lahko enačimo z Janšo leta 1988, ko je izdal zaupne dokumente, pa vsi tukaj vemo, kakšen fanatik si do njega, kako ga malikuješ, v tem primeru, ko pa "demokratična" Amerika krši vse možne človekove pravice, svoboščine, demokratične standarde etike in morale, ko preganja po svetu Snowdena ter pri temu očitno sodeluje še EU, se ti ob vsem naslajaš, kako oh in sploh je ta Amerika...

Zanimivo, da nisi potem goreč privrženec Jugoslavije in JNA...aja, takrat so Janšo izpustili, prekleti komunisti nedemokratični, ki niso preganjali Janšo po svetu, kot to počno ZDA s Snowdenom.
Sebastjan666
# 03.07.2013 ob 12:09
@Goldhorna, ko bi pripeljali naciji v koncentracijsko taborišče, bi rekel levičarjem:
'Ha, ha, ha, sem vam rekel, da so Švabi še vedno št. 1 in najjači.'

Ko imaš tako inteligentnega sodržavljana niti ne rabiš zunanjih sovražnikov.
Binder Dandet
# 03.07.2013 ob 11:33
@goldhorn:
Ti dogodki v zvezi s Snowdenu te navdušujejo?
ozricAL
# 03.07.2013 ob 08:53
Ha ha ha, lakaji lezejo v rit kljub temu, da tudi njih Veliki ameriški brat nadzira 24/7.
Urshola
# 03.07.2013 ob 13:16
Sram me je da živim na tem svetu... Ampak resno, pogoji za življenje se samo še slabšajo in se ne bodo nikoli izboljšali. Kako boš spremenil pravila igre brez da bi izključil tiste, ki sama pravila postavljajo.
Jethros
# 03.07.2013 ob 12:17
Sramota EU, sramota...
oliva
# 03.07.2013 ob 12:12
"'Ha, ha, ha, sem vam rekel, "

:)))

Nima najmanjše zveze, ampak mi je prišlo na misel (vic):
Kaj piše na nagrobniku hipohondra?
"Sem vam rekel!" ;))
severnik
# 03.07.2013 ob 09:18
Kapital ne pozna meja...
Politkomisar.
# 03.07.2013 ob 13:18
Kriminal brez primere! Jaz sprejmem Snowdna v svoj dom...
Bivši uporabnik
# 03.07.2013 ob 13:18
"Zanimivo...ZDA preganja Snowdena, ki ga lahko enačimo z Janšo"

Podatki o vojski so strogo zaupni podatki in kot takšni se čuvajo v tajnosti. To je normalno za vse vojske na tem svetu. Janša je ukradel podatke in jih izkoristil v politične namene.
Snowden je pa razkrinkal nekaj, kar je sicer prepovedano in v škodo celega človeštva. To pa je kontrola nad ljudmi s pomočjo vohunjenja in manipuliranja s strani svetovne velesile. Razkrinkal je enega od načel totelitarizma, ki se mu reče nadzorovanje ljudskih množic in celo držav.
Janše se s Snowdnom ne more primerjati, kajti to dvoje je tako različno kot noč in dan.
oliva
# 03.07.2013 ob 11:57
@goldhorn:
"Boli, kajne levičarji? To je le dokaz več, da je Amerika še vedno prva svetovna velesila."

Ja, boli, pa tudi desničarje vas bo bolelo.
Fašizem namreč boli.
brtva
# 03.07.2013 ob 08:56
123pepe321
# 03.07.2013 ob 07:21
Nč bat! To govno od eu bo propadlo.
Na žalost pa tud mi z njim...
---------------------
Iz tvojih ust v božja ušesa. Čimprej tembolje.
viper81
# 03.07.2013 ob 14:13
Snowdna evropske države lovijo kot psa (ki pa jim je v bistvu pomagal), ko pa so američani ugrabljali ljudi, jih mučili in transportirali v njihovo nelegalno taborišče pa so evropejci z njimi sodelovali ali v najboljšem primeru gledali stran.
Na krasni celini živimo.
Bivši uporabnik
# 03.07.2013 ob 13:45
Noe,kje imaš barko?rabimo jo...:-)

Jaz pa čakam da pridejo mali zeleni in mi najdejo kakšen planet, ki ni še zaražen z virusom pohlepa.
Kazalo