Donald Trump je v preteklih dneh
Donald Trump je v preteklih dneh "obračunal" med drugim tudi z ameriškim predsednikom Barackom Obamo, za katerega je dejal, da je morda najslabši predsednik v ameriški zgodovini. Pred tem je Obama Trumpa "izzval" s trditvijo, da ni primeren za predsedniški položaj. Foto: EPA

"Rad bi vam povedal, da nam gre dobro. Še nikoli nismo bili tako enotni. Vodimo v raziskavah javnega mnenja na Floridi, v Ohiu, tudi v Pensilvanijii nam dobro kaže," je med drugim dejal svojim privržencem na shodu v Daytona Beachu na Floridi.

Vodja Trumpove volilne kampanje Paul Manafort pa je za lansiranje informacij o razklanosti stranke obtožil Trumpovo demokratsko protikandidatko Hillary Clinton: "To je pripovedka Clintonove, mediji pa jo povzemajo."

Vodilni republikanci želijo zapeljati kampanjo nazaj v "prave tirnice"
Sporni Trump je v preteklih dneh poskrbel za precej razburjenja v javnosti in republikanski stranki, ko se je zapletel v besedni spopad s starši v Iraku padlega ameriškega vojaka muslimanske veroizpovedi Humayuna Khana. Zdaj vodilni republikanci razmišljajo, kako kampanjo pripeljati nazaj "v prave tirnice", kjer bo več poudarka na gospodarskih temah, kot so nova delovna mesta in trgovinski sporazumi. Za to nalogo naj bi bili pristojni predsednik republikanskega nacionalnega komiteja Reince Priebus, Newt Gingrich in nekdanji župan New Yorka Rudy Giuliani.

86-letni Eastwood bo volil Trumpa
Medtem pa so trije vplivni republikanci, eden od njih je kongresnik iz New Yorka Richard Hanna, sporočili, da bodo na novembrskih volitvah podprli Clintonovo, saj Trump po njihovem mnenju ni primeren za mesto predsednika ZDA. Drugačnega mnenja pa je hollywoodski igralec in režiser, 86-letni Clint Eastwood, ki bo, čeprav se z njim vedno ne strinja, novembra volil za Trumpa.

Trump sovražnik politične korektnosti
Eastwood je še dejal, da je Trump sovražnik politične korektnosti in dodal: "Vidimo, da ljudje drug drugega obtožujejo rasizma in podobno. A ko sem sam odraščal, se te stvari niso tako poimenovale."