Zmago Jelinčič se bo zavzel tudi za ukinitev trajnega mandata sodnikov ter uvedbo kazenske in finančne odgovornosti za sodnike. Foto: MMC RTV SLO
Zmago Jelinčič se bo zavzel tudi za ukinitev trajnega mandata sodnikov ter uvedbo kazenske in finančne odgovornosti za sodnike. Foto: MMC RTV SLO

Predsednik SNS-a Zmago Jelinčič je na predstavitvi kandidatne liste SNS-a v drugi volilni enoti napovedal, da bo stranka tudi v prihodnjem mandatu sodelovala pri delu v državnem zboru. Prepričan je namreč, da so predvolilne ankete, ki napovedujejo strankam volilne izide, plačljive in zato ne kažejo dejanskega pričakovanega odstotka.

Jelinčič še meni, da bo za hitrejši gospodarski zagon potrebnih tudi nekaj novosti pri davčni zakonodaji - znova bi uvedel pet dohodninskih razredov, poskrbel za dosledno izterjavo vseh davčnih dolžnikov, uvedel davčno abolicijo, znova uvedel davčne olajšave za nakup nepremičnin, pavšalno obdavčil obrtnike in male podjetnike ter znižal davek na dohodek pravnih oseb.

Predstavitev kandidatov SNS-a v drugi volilni enoti
Na predstavitvi v Novi Gorici so se predstavili trije kandidati v drugi volilni enoti - Bojana Šteble, ki kandidira v okraju Nova Gorica okolica, Borut Jermol v Posočju in Miran Müllner v okraju Nova Gorica mesto. Prav tako bodo na listi SNS-a v drugi volilni enoti kandidirali Ginter Kržišnik v Piranu in Izoli, Katjuša Božič v Kopru, zdajšnja poslanka Sara Viler v podeželskem delu Kopra, Aleksander Ževart v Sežani, Milenko Oblak v Ilirski Bistrici, Zvonko Penko v Postojni, na območju Ajdovščine pa Milojka Zavratnik.