Med prednostnimi nalogami Virant izpostavlja varčevanje na vseh področjih in rebalans proračuna. Foto: BoBo
Med prednostnimi nalogami Virant izpostavlja varčevanje na vseh področjih in rebalans proračuna. Foto: BoBo

Na srečanju z volivci in predstavitvi kandidatov v Novi Gorici je predsednik liste Virant dejal, da prav zato pričakuje, da ga bodo podprli tudi na Goriškem in da bo to okolje prispevalo poslanca iz vrst njegovih kandidatov.

"Pripravljeni smo sodelovati z vsemi strankami"
Dodal je, da si Slovenci želijo predvsem, "da se profesionalno vodi država", delitve pa jih ne zanimajo. Prepričan je, da so strankini volivci zahtevni in obenem preudarni, ter da bodo očitke, ki so bili usmerjeni vanj in v njegovo listo, znali "presoditi v pravi luči".

Računa na dober rezultat Državljanske liste, ki bi s tem postala pomemben dejavnik v naslednjem mandatu. Virant je ponovno zatrdil, da so v koaliciji pripravljeni sodelovati z vsemi strankami. "Vendar bomo postavili zelo trde pogoje, ker želimo slediti svojim načelom za dobro Slovenije," je poudaril.

Med prioritetami Virant izpostavlja varčevanje na vseh področjih in rebalans proračuna, preostale odločitve pa bodo odvisne od tega, katere resorje bodo prevzeli. "Privarčevati bo treba povsod tam, kjer se bo to dalo, in postrgati vse rezerve. Manevrskega prostora je še veliko, saj menimo, da se da varčevati še kako drugače, kot da se kar počez udari po upokojencih in javnih uslužbencih," je izpostavil Virant.