"Naše delovanje temelji na krščanskih vrednotah, zagovarjamo demokracijo, pravno državo, pa tudi Evropo kot unijo vrednot," je poudarila predsednica Ženske zveze Mojca Kucler Dolinar. Foto: BoBo

Nova Slovenija je ob 10. obletnici delovanja Ženske zveze predstavila kandidatke za državnozborske volitve.

Predsednica NSi-ja Ljudmila Novak je izrazila veselje nad številnimi kandidatkami na volilni listi NSi-ja. Poudarila je, da so to strokovno usposobljene ženske, ki so tudi v svojem poklicu dokazale, da znajo biti uspešne. Na kandidatni listi NSi-ja je 84 kandidatov, od tega 33 žensk in 51 moških, povprečna starost kandidatov je 45 let, 21 odstotkov kandidatk in kandidatov pa je mlajših od 33 let.

Ženska zveza je bila ustanovljena 3. novembra 2001 kot samostojna politična organizacijska enota v sestavu Nove Slovenije (NSi) in združuje ženske iz vseh družbenih skupin. "Naše delovanje temelji na krščanskih vrednotah, zagovarjamo demokracijo, pravno državo, pa tudi Evropo kot unijo vrednot," je poudarila predsednica Ženske zveze Mojca Kucler Dolinar.

Ker ženska zveza vključuje in sooblikuje Evropsko zvezo žensk, so še posebej pozdravile predsednico Ženske zveze Evropske ljudske stranke in evropsko poslanko Doris Pack, ki je sicer ena najdejavnejših žensk v Evropskem parlamentu. Packova je, kot je dejala, prenesla pozdrave in podporo nemške kanclerke Angele Merkel. Ženski zvezi pa je zaželela uspeh na volitvah.