Radovan Žerjav meni, da je okrepljeno sodelovanje programsko sorodnih strank pravi, a ne tudi zadosten korak. Foto: MMC RTV SLO/Gašper Petovar
Radovan Žerjav meni, da je okrepljeno sodelovanje programsko sorodnih strank pravi, a ne tudi zadosten korak. Foto: MMC RTV SLO/Gašper Petovar
SLS sklenil kampanjo

"Potrebujemo dogovor, da bomo nujno potrebne ukrepe enotno zagovarjali in za njihov uspeh enotno prevzeli odgovornost. V SLS se zavedamo, da smo z zgledom tlakovali novo pot v slovenski politiki: pot načelnosti in poguma sprejemati odločitve, ki so v dobro vse Slovenije in njenih državljanov," je v Stanjevcih na Goričkem na sklepni predvolilni prireditvi SLS-a povedal Žerjav in dodal, da je to prava in edina pot, po kateri mora slovenska politika hoditi v prihodnje, če želimo državo popeljati iz krize.
V nagovoru je Žerjav omenil književnika Borisa Pahorja in prvega predsednika stranke Ivana Omana kot dva izmed uglednih Slovencev, ki podpirajo stranko. Žerjav daje tudi "pobudo in garancijo", da bo SLS na osnovi spoštovanja krščansko-ljudskih in vseh temeljnih evropskocivilizacijskih vrednot naredila "vse in še več, da se uspešno sooči z izzivom krize in Sloveniji kot državi ter državljanom kot posameznikom zagotovi ne le preživetje, temveč tudi dostojno življenje, v katerem bomo ponovno ustvarili zaupanje in notranji mir ter se veselili življenja".

"Prihodnost je za Slovenijo lahko - in bo boljša! Skozi sodelovanje programsko sorodnih strank pomladi in vsemi političnimi opcijami, ki se iskreno zavedajo razmer in možnosti rešitev skozi sodelovanje," je sklenil svoj nagovor predsednik SLS-a.

SLS sklenil kampanjo