Matevža Lenarčiča čaka še kar precej kilometrov, med drugim pa mora iti tudi prek Antarktike. Foto: Reuters
Matevža Lenarčiča čaka še kar precej kilometrov, med drugim pa mora iti tudi prek Antarktike. Foto: Reuters

V devetih etapah je preletel 20.150 km, ter za to razdaljo potreboval 81 ur ter 36 min. Poraba goriva na uro je bila 18,2 litra, pri povprečni hitrosti 133,5 vozlov (247 km/h). Do Mehike je po teh podatkih porabil nekaj manj kot 1.400 litrov goriva. Služil tudi veter, ki je pretežni del poti pihal v rep letala, so nekaj statističnih podatkov nanizali v ekipi, ki spremlja Lenarčičev polet.

Malo za osvežitev - Lenarčiču, na pot okoli sveta se je odpravil z ultralahkim letalom virus SW 914 ajdovskega proizvajalca Pipistrel, je pred 10 dnevi uspelo preleteti Atlantski ocean in pristati v Braziliji.
Od tam se je odpravil prek Francoske Gvajane, Portorika in Floride v Teksas. Po sedmih urah in 2.000 preletenih kilometrih pa je pristal v mehiškem delu Kalifornije v Calexicu od kjer se je odpravil proti Manzanillu.

Jutri ga po predvidevanjih čaka še devet ur in pol letenja, ko bo za seboj pustil še dodatnih 2.300 kilometrov in pristal v Managui. Čeprav je bilo sprva predvideno, da bo pristal v kostariški Liberiji, pa so morali načrt spremeniti, saj letališče ni imelo 24-urnega delavnika.