Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Dobro počutje - Arhiv

Bo odkritje morskega žita, novega superživila, spremenilo svet?

Okolje Bo odkritje morskega žita, novega superživila, spremenilo svet?

Retorično vprašanje v naslovu je malce prevelikopotezno, a tak je Angel Leon, ribič, kuharski mojster, raziskovalec morskih globin, inovator z juga Španije. Zdaj je njegovi ekipi uspelo kot prvi na svetu vzgojiti morsko žito, novo superživilo.

Izbranih osem najbolj inovativnih živil leta 2021

Hrana in zdravje Izbranih osem najbolj inovativnih živil leta 2021

Kljub koronačasu je Inštitut za nutricionistiko zadovoljen z odzivom proizvajalcev na razpis za najbolj inovativna živila leta 2021. Nagradili so osem izdelkov, ki so izstopali v posamičnih kategorijah.

Krofi: nekoč nepravilnih oblik s kremplji, danes okrogla popolnost z različnimi polnili

Kulinarika Krofi: nekoč nepravilnih oblik s kremplji, danes okrogla popolnost z različnimi polnili

Pustni čas je bil vedno čas veselja, druženja, spoznavanja in družabnih plesov. To je bil v preteklosti tudi najpogostejši čas ženitovanj. Tudi zato se je takrat na mizi tradicionalno znašla dobra, mastna in nasitna hrana, pravi Lea Kužnik.

Čokoladna juha

Recepti Čokoladna juha

Sestavine: 0,3 l mleka, 100 g čokolade, sladkor in vaniljev sladkor po okusu, 2 rumenjaka, 2 rezini kruha, maslo.

Prvič izbrali najboljše krofe v Sloveniji – rezultat vas bo presenetil

Kulinarika Prvič izbrali najboljše krofe v Sloveniji – rezultat vas bo presenetil

Pri Turistično-gostinski zbornici Slovenije so prvič izbirali naj krof Slovenije. Akcijo je TGZS, prav zaradi težkih časov, v katerih se je znašlo gostinstvo, izvedel prvič in razmeram primerno, gostinci z vse države pa so krofe poslali po hitri pošti.

Slovenci na dom najraje naročajo burgerje in pice

Kulinarika Slovenci na dom najraje naročajo burgerje in pice

V času pandemije covida-19 se vse več Slovencev zateka k dostavi hrane na dom. In kaj najraje izberejo? Burgerji in pice so na samem vrhu.

Tekaški raj v Ratečah: prog je dovolj, parkirnih mest pa bolj malo

Rekreacija Tekaški raj v Ratečah: prog je dovolj, parkirnih mest pa bolj malo

Premagovanje kilometrov na tekaških smučeh v zasneženi naravi in temperaturah pod 0 stopinj, daleč stran od vsakdanjih skrbi ... Številni ljubitelji rekreacije so uteho našli v smučarskem teku, ki je v teh dneh predvsem v Ratečah doživel velik razmah.

Slovo kuharskega mojstra Alberta Rouxa

Kulinarika Slovo kuharskega mojstra Alberta Rouxa

Leto dni po smrti kuharskega velikana Michela Rouxa je pri 85 letih umrl še njegov starejši brat Albert. Rouxu so se poklonili številni iz kulinaričnega sveta.

Transverzala: 1200 km dolga pot, ki vsakomur vzame voljo do prepirov

Ture avanture Transverzala: 1200 km dolga pot, ki vsakomur vzame voljo do prepirov

Jakob J. Kenda, prvi Slovenec, ki je prehodil Apalaško pot, predstavlja še Transverzalo, ki jo popotnik v manj znanih koncih Slovenije doživlja kot razstavni salon naravne dediščine, medtem ko se po telesu pretaka koktajl najbolj žlahtnih substanc.

Chef svetuje "Pozornost raje namenimo drug drugemu, ne pa vsega večera preživeti ob štedilniku"

Tisti, ki še nimate ideje za silvestrsko večerjo, brez skrbi. "Najpomembnejše je, da imamo čas za najdražje in druženje, to je moja receptura," svetuje kuharski mojster Tomaž Kavčič iz Gostilne pri Lojzetu v dvorcu Zemono pri Vipavi.

Medenjaki

Recept Medenjaki

Sestavine: 300 g moke, 50 g sladkorja, 100 g medu, 80 g masla, 2 jajci, 1 žlička sode bikarbone. Obliv: 200 g mletega sladkorja, 1 beljak, 4 kapljice limoninega soka.

Potica z nadevom iz divjih lešnikov s cvetnim prahom najboljša v letu 2020

Kulinarika Potica z nadevom iz divjih lešnikov s cvetnim prahom najboljša v letu 2020

Naslova Naj potica 2020 se je razveselila Nataša Kne, ki je prepričala s potico z nadevom iz divjih lešnikov s cvetnim prahom.

Ajdova tortilja s piščancem

Recept Ajdova tortilja s piščancem

Za 4 osebe: 200 g piščanca, 100 g ajdove kaše, 1 por, česen, 5 korenčkov, 1 rdeča paprika, 1 rumena paprika, 1 zelena paprika, 1 bučka, maslo, jušna osnova, oljčno olje, tortilije, harisa, grški jogurt, sol, poper.

Za 36.000 registriranih športnikov zelena, za rekreativce pa rdeča luč

Koronavirus Za 36.000 registriranih športnikov zelena, za rekreativce pa rdeča luč

Nove omejitve, ki jih je sprejela vlada ob naraščanju števila okužb z novim koronavirusom v državi, ne bodo vplivale na opravljanje športne dejavnosti v Sloveniji za registrirane športnike.

Prvi oreh je bilo težko streti, zdaj gre vse po principu kopiraj-prilepi

Covid in rekreativne prireditve Prvi oreh je bilo težko streti, zdaj gre vse po principu kopiraj-prilepi

Jesenske rekreativne prireditve kljub vsem težavam večinoma dobivajo zeleno luč za izvedbo, čeprav ne gre brez težav. Triatlon v Ankaranu je na primer šele v šestem poskusu prepričal NIJZ.

Gratinirane testenine z zimsko zelenjavo

Recepti Gratinirane testenine z zimsko zelenjavo

Sestavine: 35 dag kuhanih testenin, 30 dag brstičnega ohrovta, 20 dag svežih šampinjonov, 10 dag graha, 3 dl smetane za kuhanje, 3 jajca, strok česna, 10 dag korenja, olje, sol in poper, pehtran, maslo, drobtine, parmezan.

Piščančje prsi v pomarančni omaki po špansko

Recepti Piščančje prsi v pomarančni omaki po špansko

Sestavine: 2 piščančja fileja, 2 žlici škrobne moke, sol, sveže mlet poper, 1 nariban korenček, pol sesekljane čebule, sok ene manjše pomaranče, malo žafrana (po želji), žlička sladkorja, 0,5 dl belega vina, 1 žlica kaper (po želji).

Fitnesi na robu preživetja, ljudje brez volje do gibanja

Rekreacija Fitnesi na robu preživetja, ljudje brez volje do gibanja

Sekcija za fitnes, rekreacijo in regeneracijo pri GZS-ju se sprašuje, kdo bo skrbel za psihofizično zdravje ljudi po pandemiji. Podjetja, ki se ukvarjajo s fitnes dejavnostjo, so namreč na robu preživetja, pomoč države je, kot pravijo, premajhna.

Sladkorno bolezen ima več kot 132.000 ljudi, še pri 79.000 je neprepoznana

Svetovni dan Sladkorno bolezen ima več kot 132.000 ljudi, še pri 79.000 je neprepoznana

V Sloveniji se iz leta v leto povečuje število ljudi s sladkorno boleznijo, lani jih je bilo že 132.300. Epidemija covida-19 jim je močno otežila dostop tako do preventive kot do zdravljenja, negativne posledice se kažejo tudi pri odkrivanju bolezni.

Zdravje "Ženske v času epidemije ne smejo privoliti v slabši dostop do diagnostike"

Ob letošnjem rožnatem oktobru v Združenju Europa Donna Slovenija opozarjajo, da naj se ženske tudi v času epidemije odzivajo na presejalni program za odkrivanje raka dojk Dora in da strah pred novim koronavirusom ne sme biti razlog za neobisk zdravnika.

Stran 1 od 80
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov