Pri zavarovancih, sposobnih za delo, veliko vlogo v razvoju dogodkov urejanja nastale situacije igrajo delodajalci, ki pa so velikokrat premalo odzivni. Foto: EPA
Pri zavarovancih, sposobnih za delo, veliko vlogo v razvoju dogodkov urejanja nastale situacije igrajo delodajalci, ki pa so velikokrat premalo odzivni. Foto: EPA

Praviloma se postopek začne na predlog osebnega zdravnika, ki zbere vso medicinsko dokumentacijo, potrebno za medicinsko oceno sposobnosti za delo posameznega zavarovanca. "Postopek lahko predlaga zavarovanec oziroma njegov zastopnik, osebni zdravnik ali imenovani zdravnik, ki odloča o zdravniškem staležu," je pojasnila Polonca Čižman Žagar, strokovna sodelavka iz službe za razvoj in proučevanje Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (ZPIZ), gostja v oddaji Svetovalni servis.

Zbrano dokumentacijo preuči veččlanska invalidska komisija. "Invalidnost je posledica sprememb v zdravstvenem stanju, ki jih ni mogoče odpraviti z zdravljenjem ali ukrepi medicinske rehabilitacije, ki zavarovancu zmanjšajo možnost za zagotovitev oziroma ohranitev delovnega mesta oziroma za poklicno napredovanje." Pri podajanju ocene invalidnosti zato komisija ocenjuje poškodbe in bolezenska stanja predvsem s stališča možnosti ohranitve delovnega mesta.

Invalidnost se lahko ugotovi šele, ko je zdravljenje končano
"To pomeni, da je z vsemi postopki, ki nam jih sodobna medicina omogoča, in v sklopu rehabilitacije doseženo novo stanje, seveda tudi z zdravili, ki se lahko jemljejo do konca življenja," smo še izvedeli v oddaji, kar nakazuje, da je postopek zdravljenja in pridobitve invalidske pokojnine lahko izjemno dolg.

Prisluhnite oddaji Svetovalni servis,
v kateri so poleg primerov iz prakse obravnavali tudi varstveni dodatek, višino dodatka za pomoč in postrežbo ter posamezne stopnje invalidnosti.


Škarje in platno ima v rokah delodajalec
Pri zavarovancih, sposobnih za delo, veliko vlogo v razvoju dogodkov urejanja nastalega položaja po poškodbi igrajo delodajalci, ki so velikokrat premalo odzivni. "Bojijo se, da bodo izgube s takšnim delavcem, in vse to vodi v prepričanje, da se zadeve ne da urediti," iz prakse poroča dr. Emilija Pirc Čurić, zdravnica in vodja službe za izvedenstvo 2. stopnje na ZPIZ-u, tudi gostja v radijski oddaji.

Delodajalec je dolžen invalida, ki pridobi status delovnega invalida, po našem zakonu premestiti oziroma mu zagotoviti drugo delovno mesto. "Pomembno je, da delodajalec nekoga, ki je na bolniškem dopustu dolgo, ne pušča ob strani, še vedno je to njegov zaposleni in prav je, da delodajalci poskrbijo in razmišljajo tudi o prihodnosti takšnega delavca. Invalidska pokojnina mora biti zadnja možnost izhoda iz nastale situacije," so še poudarili v oddaji.