Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Aktualno

Al Bano in Romina Power – sanjski par, zaznamovan s tragedijo

Al Bano in Romina Power sta več kot 20 let veljala za sanjski par Italije. Njune uspešnice, kot so Felicita, Ci sara in Sempre Sempre so postale tako rekoč ponarodele.

54

Slovenija

3° / 14°

-2° / 6°

-5° / 9°

Več novic

Nepozabni in rekordni slovenski uspehi

Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju v Oberstdorfu je nekaj posebnega za slovenski šport, saj so tekmovalci že v samo nekaj dneh poskrbeli, da je to po številu medalj najuspešnejše prvenstvo v zgodovini zimskih športov.

17

Pet preprostih pravil: zapisovanje besed skupaj ali narazen

Danes spletujemo o (ne)pravilnem zapisovanju besed skupaj ali narazen, ki težave povzroča tistim, ki še ne uporabljajo jezikovnih priročnikov. Kako pa to gre vam? Presodite, ali so krepko zapisane besede zapisane pravilno – skupaj ali narazen.

54

Dolly Parton cepljena s cepivom Moderne, za katero je donirala milijon dolarjev

Ameriška kantrizvezdnica Dolly Parton je ob petju priredbe svoje uspešnice Jolene v Vaccine (Cepivo) dobila odmerek cepiva Moderne proti covidu-19.

10
Več

Dobro počutje

Kipnik z regratom

Sestavine: 2 jajci, 100 g regrata, 70 g moke, 50 g ocvirkov, 1/2 vrečke pecilnega praška.

Bo odkritje morskega žita, novega superživila, spremenilo svet?

Retorično vprašanje v naslovu je malce prevelikopotezno, a tak je Angel Leon, ribič, kuharski mojster, raziskovalec morskih globin, inovator z juga Španije. Zdaj je njegovi ekipi uspelo kot prvi na svetu vzgojiti morsko žito, novo superživilo.

56

Izbranih osem najbolj inovativnih živil leta 2021

Kljub koronačasu je Inštitut za nutricionistiko zadovoljen z odzivom proizvajalcev na razpis za najbolj inovativna živila leta 2021. Nagradili so osem izdelkov, ki so izstopali v posamičnih kategorijah.

6

Krofi: nekoč nepravilnih oblik s kremplji, danes okrogla popolnost z različnimi polnili

Pustni čas je bil vedno čas veselja, druženja, spoznavanja in družabnih plesov. To je bil v preteklosti tudi najpogostejši čas ženitovanj. Tudi zato se je takrat na mizi tradicionalno znašla dobra, mastna in nasitna hrana, pravi Lea Kužnik.

21
Več

Prosti čas

Churchillova slika marakeške mošeje prodana za rekordnih 9,6 milijona evrov

Platno, ki ga je Winston Churchill naslikal v Marakešu po konferenci v Casablanci januarja 1943 in jo pozneje podaril tedanjemu ameriškemu predsedniku Franklinu Rooseveltu, so na dražbi prodali za 9,6 milijona evrov.

3

Dostavljavec ujel otroka, ki je padel iz 12. nadstropja

Med čakanjem na dostavo je 31-letni Hanojčan zaslišal kričanje ‒ izkazalo se je, da kriki prihajajo od dveletne deklice, ki je visela z balkona, kakšnih 50 metrov nad tlemi. Moški je takoj ukrepal, iztegnil roke in dekletce ujel naravnost v naročje.

18

95 let Ignacija Vojeta: "Potrebna je ljubezen do problema, ki ga raziskuješ."

95 let je dopolnil zaslužni profesor in Zoisov nagrajenec Ignacij Voje. Starosta med slovenskimi zgodovinarji je še vedno aktiven, saj je zadnjo knjigo Vodnik po starodavnem Dubrovniku izdal lani, leta 2016 pa Pisma Gregorja Čremošnika.

8

V Pompejih izkopali redko paradno kočijo z erotičnim okrasjem

Pompejske arheologe je razveselila še ena najdba na območju vile Civita Giuliana, saj so se dokopali do izjemne paradne kočije z erotičnim okrasjem, ki je bila najbrž namenjena kultu Cerere in Venere ali bolj verjetno plemiškemu poročnemu obredu.

4
Več

Prometno poročilo, petek 5.marec 2021 ob 21:02

Prometna nesreča ovira promet na primorski avtocesti na izvozu Brezovica iz smeri Ljubljane.

Čakalna doba je na mejnem prehodu Gruškovje.

V noči na nedeljo, od 21. do 6. ure, bo zaradi pripravljalnih del v predoru Golovec, zaprta vzhodna ljubljanska obvoznica med priključkom Bizovik in razcepom Malence iz smeri Zadobrove proti Dolenjski in južni ljubljanski obvoznici. Obvoz za vsa vozila, tudi tovorna, bo po severni obvoznici.

Predor Karavanke:
- V noči na nedeljo bo predor zaprt med 22. in 5. uro zjutraj. Tovorna vozila se lahko preusmerijo preko Šentilja, obvoz za ostala vozila bo urejen preko Ljubelja in Korenskega sedla.
- Občasno so možne kratkotrajne popolne zapore zaradi miniranja na avstrijski strani.

Cesta čez prelaz Vršič je zaprta zaradi zimskih razmer.

Več o prometu

Telefonske številke

Pomembne telefonske številke

Prva pomoč in gasilci: 112

Policija: 113

Klinični center Ljubljana: 01 522 50 50

Klinični center Maribor: 02 321 10 00

Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije:
01 474 51 00

Facebook

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov