Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Aktualno

Nove svetilke v parku Tivoli

Poletje 1931 je bilo v marsičem podobno letošnjemu. Gradilo se je v mnogo krajih po Sloveniji, še posebej v Ljubljani, ki je bila videti kot veliko gradbišče.

6

Slovenija

19° / 26°

16° / 23°

15° / 25°

Več novic

Neutrudni Paul Anka 80 let praznuje z novim albumom

Eden bolj prepoznavnih kanadskih glasbenikov, Paul Anka, praznuje svoj 80. rojstni dan. Čeprav je širši javnosti najbolj znan po pesmi Diana, pa v glasbenem svetu slovi predvsem kot pisec glasbe in besedil za velikane glasbe, npr. Sinatro in Jacksona.

1

Ameriška vrata za turiste iz Evropske unije ostajajo zaprta

Članice Evropske unije so razočarane, ker v Washingtonu še vedno niso preklicali sklepa prejšnjega predsednika Donalda Trumpa o prepovedi prihodov evropskih turistov v ZDA. Prepoved je bila sprejeta, da bi preprečili hitro širjenje pandemije covida-19.

32

Človeštvo porabilo toliko virov, kot jih je Zemlja sposobna obnoviti v enem letu

29. julij je letošnji dan svetovnega okoljskega dolga – človeštvo je izrabilo toliko naravnih virov, kolikor jih je Zemlja sposobna obnoviti v enem letu. Lani se je zaradi covidnih zaprtij dan zamaknil na 22. avgust, kar dokazuje, da so spremembe mogoče.

76
Več

Dobro počutje

Bučkini dimniki nadevani s postrvjo, česnom, peteršiljem in sirom

Sestavine: 2 kosa bučk, 10 dag naribanega sira, 25 dag postrvinega fileja, 2 stroka česna, sol in poper, peteršilj in bazilika, 2 dcl paradižnikove omake, 1 žlica drobtin, 1 jajce.

Cerkljansko slovi po slanih čebulnih potičkah

V Cerknem so ta konec tedna pripravili drugi Pajtička fest, festival cerkljanskih potičk. Gre za eno od sedmih reprezentativnih jedi Idrijsko-Cerkljanskega.

2

Veganski hitri sadni sladoled

Zamrznjeno sadje po okusu in sezoni, narezano na čim manjše koščke (narežemo, preden zamrznemo): 2 banani (ali en in pol avokado, po okusu), to je vedno osnova, 2 breskvi, 2 pesti malin, 1 pest dišečih neškropljenih vrtničnih cvetov (lahko izpustite) ...

"Temperatura se bo približala junijskemu rekordu pri 37,5 stopinje Celzija"

K nam se je skupaj z afriškim zrakom, ki nam je prinesel prvi letošnji vročinski val, razširila tudi večja količina saharskega peska. V prihodnjih dneh bo nad naše kraje dotekal še bolj vroč zrak in temperature bodo marsikje presegle 35 stopinj Celzija.

37
Več

Prosti čas

Potres neznano kje

Prispevek z zanimivim naslovom "Potres neznano kje" je prinašal vest o močnem potresu, ki se je dogodil nekje med južno Afriko in osrednjo Azijo ali pa celo na Japonskem.

2

Bolj kot v preteklost se mora dediščinska znanost "zagledati v prihodnost"

"Dediščina vse bolj predstavlja del rešitve, in ne le problema," je poudarila Saša Dobričić z Univerze v Novi Gorici na tretjem posvetu, ki je bil osredinjen na dediščinsko znanost kot instrument povezovanja med vedami.

Olimpijska prvakinja bo srebrno Tino Trstenjak po igrah obiskala v Sloveniji

Slovenske judoistke so na petih zaporednih igrah osvojile olimpijsko kolajno, Tina Trstenjak pa je s srebrom v Tokiu, potem ko je bila zlata v Riu, postala najuspešnejša med njimi.

38

Mariborski mestni park

V današnjem sprehodu v leto 1931 si bomo ogledali, kako so v časopisju opisovali lepote mariborskega mestnega parka ter nekaj težav z neubogljivimi obiskovalci, s katerimi se je spoprijemal čuvaj mestnega parka.

14
Več

Prometno poročilo, nedelja 1.avgust 2021 ob 23:17

Ovire

Zaprt predor Karavanke v obe smeri zaradi okvare vozila v predoru.

Zaprt počasni pas na primorski avtocesti med Senožečami in razcepom Nanos proti Ljubljani, okvara avtobusa.

Zastoji

Na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški.

Na štajerski avtocesti pred Šentiljem proti Avstriji.

Tovorna vozila na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji. Vozila stojijo tudi na voznem pasu, obstaja nevarnost naleta.

Omejitev tovornega prometa

Danes na nekaterih primorskih cestah do 22. ure velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t.

Dela

V Ljubljani je med Langusovo ulico in Bleiweisovo cesto zaprta Tržaška cesta.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet zaradi obnove vozišča. Zaprta sta izvoz in uvoz Tomačevo iz smeri Kosez proti Zadobrovi.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Čatež proti Ljubljani.

Na štajerski avtocesti promet med Celjem vzhod in Dramljami v obe smeri poteka po eni polovici avtoceste.

Več o prometu

Telefonske številke

Pomembne telefonske številke

Prva pomoč in gasilci: 112

Policija: 113

Klinični center Ljubljana: 01 522 50 50

Klinični center Maribor: 02 321 10 00

Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije:
01 474 51 00

Facebook

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov