Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Aktualno

Prenovljena infrastruktura, strokovno vodenje, redni avtobusni prevozi in nadgradnja krožne poti

Soteska Vintgar, ena najbolj prepoznavnih in obiskanih naravnih vrednot v Sloveniji, v petek znova odpira svoja vrata. Ta dan bo ogled soteske brezplačen.

13

Več novic

81-letni upokojeni zdravnik bo tekel na Bostonskem maratonu

Vladimir Savić je pretekel večino Ljubljanskih maratonov, zdaj se odpravlja na tekaško preizkušnjo v Boston. To bo že njegov peti od skupno šestih največjih svetovnih maratonov. Nedvomno bo med najstarejšimi udeleženci, saj je star 81 let.

13

Zakladi srednjeveškega Gutenwerda, najdišča, kakršnih v srednjeevropskem prostoru ni veliko

Cerkev sv. Nikolaja na Otoku pri Dobravi v občini Šentjernej danes osamljeno stoji sredi polj in travnikov. A vedno ni bilo tako – v srednjem veku je bila del naselja Gutenwerd, ki je po napadu Turkov leta 1473 opustel in počasi utonil v pozabo.

2

"Smeh je pol zdravja, preostala polovica pa sociala … Pa še ta postaja smešna."

Za predstavitev gosta tokratne epizode Prvakov tedna bi zadoščale le tri črke: Tof. Tone Fornezzi - Tof je danes dopolnil 90 let.

18
Več

Dobro počutje

V nedeljo se bo temperatura povzpela tudi nad 30 stopinj Celzija, v torek ohladitev

Čaka nas konec tedna, ko bo temperatura bližje poletni kot zgodnjepomladanski – v nedeljo bo ponekod tudi več kot 30 stopinj Celzija. Ohladitev bodo prinesle padavine, ki bodo v torek ozračje ohladile za več kot 10 stopinj Celzija.

20

Po stopinjah pastirjev – te dni z razgledom na cvetoče žafrane

Od leta 2019 je obiskovalcem Velike planine na voljo tudi učna pot Po stopinjah pastirjev. V teh dneh je obiskovalcev še posebej veliko, saj na planini cvetijo žafrani.

2

V več krajih izmerili najvišje nočne aprilske temperature – izrazitejša ohladitev prihodnji teden

Po najzgodnejši "tridesetici" v zgodovini meritev – v nedeljo so vremenoslovci v Osilnici izmerili 30 stopinj Celzija –, je za nami topla noč, ki je v več krajih po državi prinesla najvišje minimalno izmerjene aprilske temperature.

34

Br'stovska Špargljada tudi z nasveti za nabiranje špargljev in pripravo špargljevih jedi

Tradicionalno gastronomsko-turistična prireditev Br'stovska Špargljada prinaša čezmejno voden kolesarski izlet in Špargljev pohod, pa tudi pokušino jedi iz svežih divjih kraških špargljev, katerih sezona je tu, napotke za njihovo nabiranje in pripravo.

2
Več

Prosti čas

Peru trdi, da živi najstarejši človek v Andih in da šteje 124 let

Mar leži skrivnost dolgega življenja v Andih? Perujske oblasti namreč trdijo, da živi v osrednji pokrajini Huanuco najstarejši človek na svetu, 124 let star Marcelino Abad Tolentino.

8

V Severni Ameriki občudovali popolni sončni mrk

V Severni Ameriki so lahko opazovali popolni sončni mrk, ki je sredi dneva po krajevnem času prešel severni del Mehike, nato pa jug in srednji vzhod ZDA ter del vzhodne Kanade. Ponekod je Luna za več kot štiri minute popolnoma zakrila Sonce.

32

Najslavnejša slovenska popotnica, Alma Karlin, odslej del evropske Poti pisateljic

Na pobudo Mestne občine Celje je v projekt Kulturne poti Sveta Evrope - Pot pisateljic po novem vključena tudi pisateljica in svetovna popotnica Alma M. Karlin. Z vključitvijo želijo zapuščino Alme M. Karlin predstaviti tudi v mednarodnem prostoru.

3

Pol stoletja od najbolj ikonične evrovizijske zmage: Waterloo je ABBO izstrelil med zvezde

Mineva 50 let od verjetno najbolj prepoznavne evrovizijske zmage – tega dne je namreč svoj prvi festivalski uspeh doživela zasedba ABBA s skladbo Waterloo, ki je švedsko četverico izstrelila med zvezde, kjer kraljujejo še danes.

14
Več

Ah, ta leta

Aktivno za zdravje

Telesna dejavnost dokazano izboljšuje telesno in duševno zdravje. Znanstveniki v ZDA so izračunali, da bi lahko samo s povečanjem telesne dejavnosti preprečili kar 110.000 smrti na leto.

Kakšno naključje!

Ko se nekaj zgodi nepredvideno, brez predhodnega načrtovanja in še brez očitnega vzroka, govorimo o naključju. Manjša ko je verjetnost, da se bo nekaj zgodilo, večje se nam zdi naključje.

Ljudsko izročilo: Poznavanje preteklosti je dota za prihodnost

Če hočemo vedeti, kdo smo, moramo vedeti, od kod prihajamo in kam gremo. Zgodbe, običaji, pesmi prenašajo vrednote in identiteto iz preteklosti v sedanjost in naprej v prihodnost.

Ah, ta leta: Primerno vedenje

V življenju se ves čas srečujemo s pravili primernega vedenja, ki urejajo medsebojne odnose in preprečujejo kaos. V vsakdanjem življenju jim pravimo bonton; če ga poznamo, se lahko izognemo marsikateremu neprijetnemu pripetljaju v življenju.

Več

Prometno poročilo, ponedeljek 15.april 2024 ob 19:44

Ovire

Na primorski avtocesti je pred Brezovico proti Ljubljani tovorno vozilo v okvari.

Štajerska avtocesta, oviran promet:
- na izvozu Lukovica proti Ljubljani, tovorno vozilo v okvari;
- Domžale - Šentjakob proti Ljubljani, tovorno vozilo v okvari.

Na dolenjski avtocesti je oviran promet med obema priključkoma za Trebnje proti Ljubljani, okvara tovornega vozila.

Delo na cesti

Na gorenjski avtocesti je spremenjena prometna ureditev med predorom Šentvid in Kosezami. Zaprt je priključek Podutik iz smeri Gorenjske proti Primorski.

Regionalna cesta Ljubljanica - Vrhnika bo zaradi gradnje kolesarske povezave, pri Stari Vrhniki zaprta od 17. do 24. aprila.

V Ljubljani bo zaprta Dunajska cesta med Vilharjevo cesto in Trgom OF, danes med 21. in 5. uro ter v soboto in nedeljo, 20. in 21. 4., med 21. in 5. uro.

V Ljubljani bo predvidoma do 24. 5. zaprta Jurčkova cesta, med Peruzzijevo in Dolinškovo ulico.

Več o delovnih zaporah v prometni napovedi.

Več o prometu

Telefonske številke

Pomembne telefonske številke

Prva pomoč in gasilci: 112

Policija: 113

Klinični center Ljubljana: 01 522 50 50

Klinični center Maribor: 02 321 10 00

Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije:
01 474 51 00

Facebook

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov