Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Aktualno

Vojaški uspehi težko spreminjajo dejstva, ki so se ustvarjala v Parizu

Vloga generala Rudolfa Maistra, ki je 23. novembra 1918 v samostojni vojaški akciji prevzel vojaško oblast v Mariboru, ni bila pomembna le za pridobitev Dravske kotline, temveč tudi za usodo Koroške. Ta se je zakoličila pred 100 leti.

25

Slovenija

-3° / 7°

-1° / 8°

-3° / 5°

Več novic

Rekordi na Hrvaškem in Srbiji; Češka in Francija že iz najhujšega?

Na Hrvaškem so v preteklih 24 urah ob opravljenih 8321 testih potrdili 2958 okužb z novim koronavirusom, umrlo je 57 bolnikov s covidom-19, kar je največ doslej.

60

Slovenski gozd je v dobrem stanju. A to ni dovolj za ohranitev svetovnega gozda.

Slovenija je gozdnata dežela, saj gozdovi prekrivajo več kot polovico njene površine. Zato se zdi, da jemljemo gozd kot nekaj samoumevnega. Pa ga ne bi smeli.

44

Podgoršek: Hrane je dovolj, panično nakupovanje ni potrebno

"Hrane je dovolj, ni potrebno panično nakupovanje in kopičenje zalog," je dejal kmetijski minister Jože Podgoršek. Velike težave pa imajo v času epidemije prašičerejci, govedorejci, pridelovalci sadja in zelenjave ter vinski sektor.

8
Več

Dobro počutje

Za 36.000 registriranih športnikov zelena, za rekreativce pa rdeča luč

Nove omejitve, ki jih je sprejela vlada ob naraščanju števila okužb z novim koronavirusom v državi, ne bodo vplivale na opravljanje športne dejavnosti v Sloveniji za registrirane športnike.

44

Prvi oreh je bilo težko streti, zdaj gre vse po principu kopiraj-prilepi

Jesenske rekreativne prireditve kljub vsem težavam večinoma dobivajo zeleno luč za izvedbo, čeprav ne gre brez težav. Triatlon v Ankaranu je na primer šele v šestem poskusu prepričal NIJZ.

2

Zlata Tadejeva pogača

Sestavine: 0,4 kg mehke moke za kvašeno testo, 15 g svežega kvasa, 3,2 dl mlačne vode, 1 žlička sadnega sirupa (grozdni, bezgov, agavin, lahko tudi kar žlička sladkorja …), 1 žlička soli, za zlato barvo lahko dodamo v moko žličko kurkume ...

1

Nobeno živilo ni prepovedano, ključna je količina, ne izbor živil

"Dieta pomeni stroga, restriktivna pravila, kar za sladkorno bolezen tipa 2 ni ustrezno. V novih priporočilih ni nobeno živilo prepovedano, gre za prehransko terapijo, zdravljenje s pomočjo ustreznega življenjskega sloga," je za MMC pojasnila Jana Klavs.

39
Več

Prosti čas

Boter 3 bo ob svoji skorajšnji 30. obletnici premiere zaživel "novo življenje"

Paramount Pictures je objavil sveži napovednik za vnovično montiran zadnji del kultne filmske trilogije Boter. Kot je napovedal režiser Francis Ford Coppola, je sveža montaža filmu vdahnila "novo življenje".

5

Obnovljena bazilika v L'Aquili med biseri evropske kulturne dediščine

Evropska komisija in organizacija Europa Nostra sta razkrili dobitnike nagrad europa nostra za kulturno dediščino za leto 2020. Glavne nagrade so dobile obnovljena bazilika v L'Aquili, razstava o Auschwitzu in študija o ruralnih gorskih skupnostih.

5

Prva potnika že potovala v hitrih kapsulah

Elon Musk je že pred sedmimi leti prišel na idejo, da bi ljudem dovolil potovanje skozi vakuumske cevi s hitrostmi večjimi od 1000 km/h. Zdaj so pri Virgin Hyperloop prvič poslali ljudi v kapsulah na kratko pot.

13

Vatikan v boj proti hekerjem: zaščita digitalizirane zbirke Apostolske knjižnice

Vatikan se je povezal s podjetjem za kibernetsko varnost, ki je poskrbelo za zaščito digitalizirane zbirke vatikanske Apostolske knjižnice, v kateri med drugim hranijo najstarejše izvode Biblije in Vergilove epske pesnitve Eneida.

9
Več

Prometno poročilo, ponedeljek 23.november 2020 ob 22:25

Čakalna doba je na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje za tovorna vozila.

Do 25. 11. bo vsako noč med 18:30 in 4:30 promet na ljubljanski vzhodni obvoznici med Malencami in Bizovikom, skozi pokriti vkop Strmec proti Zadobrovi, potekal samo po enem pasu zaradi zamenjave razsvetljave.

Popolne zapore zaradi del:
- Cesta Podpeč - Rakitna bo zaprta zaradi preureditve križišča pri Podpeči predvidoma do 27. novembra, obvoz je po državni in lokalni cesti.
- Do 13. decembra bo na Hotunju zaradi rekonstrukcije zaprta cesta Dole - Ponikva - Loče, obvoz je urejen.

Aktualne informacije o ukrepih glede koronavirusa.

Več o prometu

Telefonske številke

Pomembne telefonske številke

Prva pomoč in gasilci: 112

Policija: 113

Klinični center Ljubljana: 01 522 50 50

Klinični center Maribor: 02 321 10 00

Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije:
01 474 51 00

Facebook

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov