Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Aktualno

Med starejšimi nezadovoljstvo zaradi omejenega števila mest na tečajih, v pripravi spremembe zakona

Novela zakona o spodbujanju digitalne vključenosti, s katero bodo poskušali zagotoviti več denarja za tečaje osnovnih digitalnih veščin, bi bila lahko vsebinsko pripravljena septembra, so sporočili z vladne službe za digitalno preobrazbo.

69

Slovenija

19° / 27°

17° / 29°

16° / 29°

Več novic

Koliko se bodo podražile oskrbnine v domovih za starejše?

V skupnosti socialnih zavodov čakajo na odločitev vlade, ali bo del povišanih cen, ki so doletele tudi domove za starejše, financirala iz proračunskih sredstev.

69

Umrl je Wolfgang Petersen, nemški poveljnik Podmornice

Umrl je nemški režiser Wolfgang Petersen, ki se je z vojno klasiko Podmornica (Das Boot) dobil odskočnico za hollywoodsko kariero. Med drugim je režiral blockbusterje Na ognjeni črti, Ugrabitev in Vihar vseh viharjev. Star je bil 81 let.

19

Popotnika s štirimi mulami 25.000 kilometrov dolga pot vodi tudi skozi Slovenijo

V preteklih desetih dneh je marsikateri voznik na naših cestah presenečeno opazil dva popotnika s štirimi mulami. Popotnika sta na 25.000 kilometrov dolgi poti od špansko-francoske meje do Kamčatke in z živalmi prečkata tudi Slovenijo.

12
Več

Dobro počutje

V Kamniku si že leta prizadevajo za pokritje poletnega bazena

Tradicija vodnih športov v Kamniku sega v leto 1931, ko je bilo zgrajeno pregrajeno kopališče na reki Nevljici. V letošnji sezoni je imelo poletno kopališče približno 23.000 obiskovalcev.

2

Pri 75 letih do zlate medalje na igrah Commonwealtha

Škot George Miller se je na 22. igrah Commonwealtha v Birminghamu vpisal v zgodovino, saj je pri 75 letih postal najstarejši dobitnik zlate medalje na teh tekmovanjih.

4

Temperature do 37 stopinj Celzija, osvežitev v soboto

Pričakovati je vrhunec tretjega letošnjega vročinskega vala, temperature naj bi se povzpele do 37 stopinj Celzija. Največja toplotna obremenitev bo popoldne, in sicer na Primorskem in po nižinah v notranjosti Slovenije.

22

Med vročinskimi valovi je treba poskrbeti za otroke, starejše in kronične bolnike

Pri vročinskem valu, kot se napoveduje za prihodnje dni, družinski zdravniki pričakujejo več težav predvsem pri kroničnih bolnikih in starejših. Na zaščito pred dehidracijo pa opozarjajo tudi pediatri.

23
Več

Prosti čas

V Ljubljani slavna Mahlerjeva simfonija, ki je nastala med poletnim oddihom

V ljubljanskih Križankah bo zvečer v okviru 70. Ljubljana festivala koncert Mednarodnega orkestra Ljubljana, ki bo pod vodstvom portugalskega dirigenta Osvalda Ferreire izvedel simfonijo številka pet Gustava Mahlerja.

1

Gina Lollobrigida pri 95 letih znova v soju žarometov - kandidirala bo za poslanko

Italijanska igralska legenda, 95-letna Gina Lollobrigida, je napovedala, da bo kot kandidatka sodelovala na septembrskih parlamentarnih volitvah v Italiji.

7

Umrl je ilustrator Jean-Jacques Sempé, znan po seriji knjig Mali Nikec

Le nekaj dni pred dopolnjenim 90. letom je umrl francoski ilustrator Jean-Jacques Sempé, znan tudi kot zgolj Sempé. Med drugim je ilustriral priljubljeno serijo otroških knjig Le Petit Nicolas (Mali Nikec), po kateri so posneli film in risano serijo.

5

Ukrajinska skupnost v Sloveniji nasprotuje nastopu Ane Netrebko na Ljubljana Festivalu

Za konec avgusta je v okviru 70. Ljubljana Festivala napovedan nastop ruske sopranistke Ane Netrebko. A je Ukrajinska skupnost Slovenije na organizatorja Festival Ljubljana naslovila peticijo, v kateri poziva k odpovedi njenega nastopa.

199
Več

Prometno poročilo, petek 19.avgust 2022 ob 22:24

Zastoji

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji, 8 kilometrov. Na izvozu Jesenice vzhod, Lipce je dovoljen samo lokalni promet. Zaprt pa je uvoz Hrušica proti Karavankam. Proti Kranjski Gori priporočamo izvoz Lesce.

Mejni prehodi

Čakalna doba je na mejnih prehodih Jelšane, Obrežje in Gruškovje.

Delo na cesti

Cesta Podsreda - Brestanica bo pri Podsredi zaprta do 20. 8. Obvoz: Podsreda - Bistrica ob Sotli - Bizeljsko - Brežice - Krško - Brestanica in obratno.

V Ormožu bo do 20. 8. zaprta Opekarniška cesta. Obvoz za osebna vozila je preko naselja Pušenci, za tovorna pa preko Ormoža.

Cesta Velenje - Slovenj Gradec bo od sobote, 20. 8., od 6. ure, do nedelje, 21. 8., do 20. ure, zaprta med Gornjim Doličem in Pako pri Velenju.

Cesta Kamnik - Mengeš bo pri odcepu za Šmarco zaprta do torka, 23. 8., predvidoma do 21. ure.

Na ljubljanski severni obvoznici potekajo dela med Zadobrovo in Tomačevim.

Več o prometu

Telefonske številke

Pomembne telefonske številke

Prva pomoč in gasilci: 112

Policija: 113

Klinični center Ljubljana: 01 522 50 50

Klinični center Maribor: 02 321 10 00

Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije:
01 474 51 00

Facebook

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov