Po besedah direktorice ptujskega doma upokojencev imajo vlog že toliko, da bi lahko enoto napolnili takoj. Fotografija je simbolična. Foto: BoBo
Po besedah direktorice ptujskega doma upokojencev imajo vlog že toliko, da bi lahko enoto napolnili takoj. Fotografija je simbolična. Foto: BoBo

Ta zahteva dodatno plačilo na račun podražitve materialov.

In čeprav graditev še intenzivno poteka, je povpraševanja po namestitvah že veliko, pravi direktorica Vesna Šiplič Horvat. "Mi pravzaprav že imamo toliko vlog, da bi lahko takoj napolnili enoto."

Dela tečejo po zastavljenih časovnih načrtih in če ne bo nepričakovanih ovir, bo del stavbe za dnevne in začasne namestitve urejen do konca aprila. "Predvidevamo, da bomo prve stanovalce sprejeli že v mesecu maju. Celotna enota mora biti zgrajena do konca septembra, ko bi naj v polnosti odprla vrata," je še dejala direktorica.

Gradbeni roki naj ne bi bili ogroženi, bo pa, tako izvajalec Gic gradnje, gradnja vsekakor dražja od predvidenih dobrih 15 milijonov evrov. Na vodstvo doma so tako že lani naslovili zahtevek po dodatnem plačilu, pojasnjuje vodja del Matej Babič. "Kot sami veste, se na trgu vse skupaj draži, vsi materiali, ki jih tudi mi vgrajujemo. so se enormno podražili, tudi za več kot polovico tekom naše gradnje in tudi mi smo primorani te materiale plačevati dražje."

Kolikšen je znesek zahtevanega dodatnega plačila, ne razkrivajo. Neuradno naj bi šlo za 8 do 10 odstotno podražitev. Direktorica Ptujskega doma upokojencev je prepričana, da je podražitev neutemeljena. "Izvajalec si razlaga pogodbena določila po svoje, kot direktorica sem zavezana k zakonitemu in gospodarnemu ravnanju in temu bom seveda sledila."

O finančnem nesoglasju bo tako odločala posebna skupina za reševanje spora.