Novo mesto uvaja brezplačen prevoz za starejše in invalide
V mestni občini Novo mesto bo prihodnji teden začel delovati brezplačni sistem prevozov starejših in invalidnih oseb z električnim avtomobilom in naročanjem prek klicnega centra.
Na uvajanju je 11 prostovoljcev
Objavljeno: 27. februar 2018 ob 10:27
Novo mesto - MMC RTV SLO

Od ponedeljka do petka bodo lahko starejši in invalidi z brezplačnim prevozom obiskali zdravnika, lekarno ali upravne organe. Foto: BoBo

V mestni občini Novo mesto bo prihodnji teden začel delovati brezplačni sistem prevozov starejših in invalidnih oseb z električnim avtomobilom in naročanjem prek klicnega centra.

Gre za pomembno pridobitev na področju mobilnosti ranljivih skupin prebivalstva, meni župan Novega mesta Gregor Macedoni. "Ta storitev bo dosegljiva v celotni občini. Kot vemo, je zdaj mestni potniški promet zdaj zajemal le mestno naselje, na neki način javno storitev prevoza tako zdaj zagotavljamo širšemu krogu prebivalcev."

Sistem bo deloval od ponedeljka do petka. Upokojenci in invalidi se bodo na prevoz do zdravnika, lekarne ali upravnih organov naročili nekaj dni prej prek brezplačne telefonske številke. Občina zagotavlja najem električnega avtomobila in klicni sistem prek Zlate mreže, društvo novomeških upokojencev pa voznike prostovoljce. Na uvajanju jih je enajst, pravi predsednica društva Rožca Šonc. "To so prostovoljci in dve prostovoljki."

Na osnovi prvih odzivov bodo sistem smiselno nadgrajevali.

Jože Žura, Radio Slovenija
Prijavi napako

<< Pojdi nazaj
Komentarji
SpookyDonk
# 27.02.2018 ob 11:17
Bravo moje mesto in naš župan.
Mirko Tipka
# 27.02.2018 ob 14:55
čestitke za super potezo... naj bo čimbolj nalezljiva
Geres*
# 27.02.2018 ob 12:41
Super, upam, da se prime tudi drugje po Sloveniji.
Lluka
# 27.02.2018 ob 12:58
Ah sevede da podpiram tudi jaz...ampak o dejstvu da jo starejši od(kakor bodo določili) in invalidi prevzamejo vozovnico-kartico na Občini na kateri bo (na kartici) tudi SLIKA imetnika, tako kot pri starejši osebi, kot tudi pri invalidu. Kajti vsakdanji pojav je da si bo veliko mlajših posluževalo te kartice in da o karticah (za avto) niti ne omenjam, koliko NEINVALIDOV sedi v avtu za invalide. Torej na vsako to brezplačno kartico tudi SLIKO osebe.