Prebivalci Ruš si želijo doma za starejše v njihovih krajih
Petina prebivalcev občine Ruše je starejših od 65 let. Med glavnimi cilji novoizvoljene županje je izgradnja doma starostnikov v njihovih krajih.
Vsi županski kandidati so poudarjali nujno izgradnje
Objavljeno: 21. januar 2019 ob 07:28
MMC RTV SLO, STA

Nujnost izgradnje doma starostnikov v Rušah so izpostavljali vsi županski kandidati, saj je več kot 20 odstotkov prebivalcev občine starejših od 65 let. Foto: Pixabay

"Vsak si želi čim dlje ostati v svojem kraju," je izpostavila županja Urška Repolusk, ki v kratkem napoveduje obisk na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, da prepriča pristojne o nujnosti tega ukrepa.

V svojih prizadevanjih namerava združiti moči s sosednjima občinama Selnica ob Dravi in Lovrenc na Pohorju, s katerima tvorijo upravno enoto in ki prav tako nimata doma starostnikov. "Smo edina upravna enota, ki nima takšnega doma," je dejala. "Upam, da bodo na ministrstvu imeli razumevanje do nas in da bomo našli neko skupno rešitev," je dodala.

Med projekti v prihodnjih mesecih so tudi projekt čiščenja in odvajanjaodpadnih voda, dokončanje dravske kolesarske poti, postopna sanacija cest in ureditev pokopališča.

Proračun občine za letošnje leto je še v pripravi, zaenkrat pa Repoluskova ocenjuje, da je občina "v solidni finančni kondiciji".

Prej načelnica ruške upravne enote je na nedavnih volitvah v drugem krogu premagala direktorja javnega zavoda Center za mlade Ruše Tomija Prosnika. Oba sta vložila kandidaturo s podpisi volivcev, čeprav je Prosnik veljal za naslednika ekipe prejšnjega župana Uroša Razpeta, ki tokrat ni več kandidiral za župana, bo pa občinski svetnik.

K. T.
Prijavi napako

<< Pojdi nazaj
Ta novica trenutno še nima komentarjev.