Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

"Prvo in drugo leto je bil projekt omejen na naš center, pozneje pa smo si zamislili, da bi lahko razveselili malo več starostnikov, zato smo začeli pozivati skupnost, svoje prijatelje. Preteklo leto smo se odločili, da bi to še nadgradili, in si zastavili številko 5000 pisem, nakar smo jih dobili 6000 in jih razdelili v 120 socialnovarvstvenih domov," je začetke akcije Mala pozornost za veliko veselje, ki je prerasla v vseslovensko, na Radiu Prvi opisala Ana Petrič.

Kar je nam najpomembneje, je, da so črke dovolj velike, da je pisava razločna, da bi bilo to pismo malo okrašeno, malo kreativnosti. Sicer pa popolnoma po želji, lepo je, da je pismo pozitivno, da vliva neko upanje, neko spodbudo in lepe želje.

Ana Petrič o izdelavi voščil

Letos pa si je zastavila številko prazničnih voščil 21.000 za 21.000 starejših v domovih in centrih za starejše. "Letos verjamem, da smo v času, v katerem moramo biti še toliko pozornejši na starejše, verjamem, da si bomo vsi vzeli malo časa in jih na tak način z eno drobno pozornostjo razveselili. Zato vabim vse, ki imajo malo časa, kreativnosti, volje, da razveselijo 21.000 starostnikov."

Napisano na roke, črke morajo biti dovolj velike in berljive
Petričeva se na vse obrača s prav posebno željo: "V teh posebnih časih, ki res niso naklonjeni starejšim v domovih in centrih, bi rada razveselila prav vse starostnike, zato si iskreno želim zbrati 21.000 voščil. Lahko nam pošljete voščilnico, napišete kratko pismo ali kaj narišete. Pomembno je, da je napisano na roke, črke pa morajo biti dovolj velike in berljive."

Akcija poteka od 1. novembra do 1. decembra, morebiti jo bodo podaljšali do 6. decembra. Njihov namen je, da starostniki voščila dobijo sredi decembra.

Pisma lahko pošljete na naslov:

Ana Petrič
DEOS Center starejših Notranje Gorice
Gmajna 7
1357 Notranje Gorice

PRIPIS: Mala pozornost za veliko veselje

Vsak starostnik v domu naj dobi svoje voščilo