Prosti čas - Moja generacija

Sodobna kofetarica: s kavo za na pot v roki po Ljubljani lovi mestni avtobus

"Končni izdelek je še boljši, kot sem si ga predstavljala. Res je dober občutek, ko nekaj, kar si ustvaril digitalno, zaživi v fizični obliki," je bila navdušena Sara Sešlar Naraks, študentka oblikovanja, katere delo zdaj krasi skodelico kave.
6

Na Jezerskem vrata odpira butična Vila Planinka - za noč tudi do 600 evrov

Slabi dve leti po tem, ko je kupil propadajoči hotel, Marjan Batagelj na Jezerskem odpira Vilo Planinka. Hotel brez elektronike v sobah, zlit v naravno okolje. Za noč v eni od 23 sob bo treba odšteti od 200 do 400 evrov, v sezoni tudi do 600 evrov.
28

Poklon Lovru Sodji za povezovanje slovenske in avstrijske kulture

Zveza kulturnih društev Ljubljana je prejšnji teden podelila priznanja za posebne dosežke na področju ljubiteljske kulture, poklon za življenjsko delo so namenili Lovru Sodji, ki ima veliko zaslug za slovensko-avstrijsko povezovanje na področju kulture.

Valentinovo - romantični ali potrošniški praznik?

Romantiki bodo danes lahko prišli na svoj račun. Valentinovo, 14. februar, jim nudi obilo priložnosti za to.
5

Letošnja nagrada Franceta Štiglica za življenjsko delo v roke Zdravka Barišića

Zdravko Barišić je po Jožetu Pogačniku, Rajku Ranflu, Filipu Robarju Dorinu in Karpu Godini peti prejemnik Štigličeve nagrade, ki jo je za življenjsko delo na področju filmske in televizijske režije od leta 2015 podeljuje Društvo slovenskih režiserjev.
1

Stoletnica Emilija Soklič, inženirka filmskega zvoka, ki je utirala pot ženskam v moškem poklicu

Slovenska kinoteka bo današnji večer posvetila pionirki slovenskega filma Emiliji Soklič, ki se je v zgodovino slovenske kinematografije zapisala kot prva vodja tehničnega oddelka pri Triglav filmu.

"To si piši za uho": kljub starosti nad sto let Kekec še zmeraj vsaki generaciji prinaša drugo sporočilo

"Kljub vsem sodobnim spletnim junakom, ki so seveda veliko bolje reklamirani in mednarodno znani, je Kekec med našimi otroki tisti, ki je v njihovi zavesti in s katerim odraščajo," je dejala knjižničarka Nataša Kokošinek ob večeru Kekec je star 100 let.
10

Stoletje od rojstva igralca Aleksandra Valiča, ki se je ponašal z izrazito odrsko prezenco

Aleksander Valič, znan predvsem po tragikomičnih in karakternih vlogah, pa tudi kot žlahten komedijant in ljudski igralec, se je rodil pred natanko 100 leti na današnji dan v Gorici, na slovenskem ozemlju, ki je pripadlo Italiji.
4

Na spopad Dončića in Dragića bo čez lužo potovalo na stotine Slovencev

Luka Dončić v ligi NBA še naprej navdušuje z izjemnimi nastopi. Naslednji teden bodo v Teksasu, prihodnji mesec pa na Floridi odmevali tudi številni slovenski navijaški vzkliki, saj se bo 19-letnik s soigralci pomeril proti Miami Heatu Gorana Dragića.
24

Od Srinagarja do Leha: najvišja cesta na svetu, ki to pravzaprav ni

Kašmir in Džamu, je zvezna država v severni Indiji, ki ima posebno avtonomijo. Ta naravni biser, skrit ob vznožje Himalaje, so zaradi prekrasne pokrajine včasih imenovali raj na zemlji in za oazo rodovitnosti.
15

Okrogli jubilej Borisa Cavazze: 80 let enega največjih slovenskih igralcev

Igralec, scenarist in režiser Boris Cavazza, eden izmed velikanov slovenskega filma in gledališča, danes praznuje 80 let.
17

Anne Hathaway spregovorila o borbi s svojimi negotovostmi

Ameriška igralka Anne Hathaway je v nedavnem intervjuju za revijo People razkrila, da življenje pod budnim očesom javnosti ni bilo vedno lahko.
5

Dunajska smetana odšteva do "plesa vseh plesov", v blagajno Opere milijon

Letošnji operni ples v Dunajski državni operi bo odprla ruska operna diva Anna Netrebko, ki bo 28. februarja na oder stopila skupaj s svojim možem, azerbajdžanskim tenoristom Yusifom Eyvazovom.
11

Vrača se kultni Zabavnik v slovenščini

Po skoraj treh desetletjih premora bo v slovenščini znova začel izhajati Politikin Zabavnik, revija s kultnim statusom v nekdanji Jugoslaviji, ki v Srbiji izhaja vse od leta 1939.
17

Celine Dion: V mojem življenju je moški, a ni tisti pravi

Glasbenica Celine Dion je prvič po izgubi moža Renéja Angélila spregovorila o morebitni novi ljubezni - in sicer o 34-letnem plesalcu, za katerega številni menijo, da je njen novi partner.
2

RTV v živo
02:20 Info kanal
06:05 Kultura, ponovitev
05:25 Videotrak, ponovitev
06:00 Info kanal
05:30 Prva jutranja kronika
05:50 Duhovna misel
Facebook