Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Prosti čas

Sprehod skozi prenovljeno Vilo Zlatica, nekdanje domovanje Ivana Hribarja

Obnovljena Vila Zlatica v ljubljanski Rožni dolini je doživela uradno odprtje. V njenih prostorih so uredili muzej s stalno postavitvijo Ivan Hribar in ljubljansko meščanstvo, od nedavna ima tam svoj sedež tudi mednarodna ustanova Forum slovanskih kultur.

8

Več novic

"Ni pomembno, koliko si star." Japonske navijaške babice navdušujejo.

Svetleča minikrila, srebrni copati, ličila, lasulja in, seveda, navijaški cofi. To je obvezna oprema nenavadne japonske akrobatsko-plesne skupine, poimenovane Japan Pom Pom. Njihova posebnost? Članice so stare od 60 do 89 let.

5

Pet preprostih pravil: kratice, okrajšave in simboli

To sezono Jezikovnega spletovalca končujemo na kratko: s kraticami, okrajšavami in simboli. Krajšave nam olajšajo pisanje, saj so nastale prav zaradi potrebe po čim krajšem izražanju. Kako dobro poznate krajšave, preverite v spodnjih primerih.

16

Ker je motilo njegov traktor, kmet Belgijo "povečal" dva metra v Francijo

Ko se je lokalni navdušenec nad zgodovino sprehajal po polju na meji med Francijo in Belgijo, je presenečen opazil, da z državama ni vse tako, kot bi moralo biti.

7

Umrl je flavtist Fedja Rupel, zaslužni profesor ljubljanske akademije za glasbo

V 85. letu starosti je v nedeljo umrl flavtist in pedagog Fedja Rupel, zaslužni profesor ljubljanske akademije za glasbo, ki je bil dolgoletni član Orkestra Slovenske filharmonije, predtem pa tudi član Simfoničnega orkestra RTV Ljubljana.

2
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov