Prosti čas - Moja generacija

Foto: V Louvru odštevajo do največje da Vincijeve retrospektive vseh časov

V pariškem Louvru, kjer ima stalni dom najslavnejša stvaritev Leonarda da Vincija, Mona Liza, urejajo še zadnje podrobnosti v odštevanju do odprtja ene največjih retrospektiv mojstrovih del v zgodovini. Ključen del postavitve je še vedno pod vprašajem.
2

Jesenska trofeja v Pivki: kilogramski jurček, pa še v družbi

Gobarska sezona je v naših logih na vrhuncu in da je narava v teh dneh res bogata z darovi, se je prepričala tudi družina iz Pivke, ki je bogato napolnila svojo košaro.
12

Evropske države imajo večino najmočnejših potnih listov na svetu

Mednarodno svetovalno podjetje za vizume in državljanstva Henley in partnerji je objavilo oceno moči potnih listov držav sveta glede na enostavnost potovanja in svobodo gibanja v tujih državah.
2

80 let Dušana Jovanovića: "Gledališče je puška, ki ne ubija."

"Dušan Jovanović že več kot pet desetletij sooblikuje slovensko in širše gledališko dogajanje, s širokim zamahom celostnega avtorja predstavlja ključno avtoriteto prenove sodobnega dramskega jezika in odrskega izraza v slovenskem gledališču."
1

Samospevec Pigl bi praznoval sedemdeset let

Tomaž Pengov, "pevec magičnega eksistencializma", kot ga imenuje njegov dolgoletni prijatelj in pesnik Milan Dekleva, se je že s svojo prvo ploščo Odpotovanja iz leta 1973 zapisal v zgodovino slovenskega kantavtorstva.
7

Letošnja Sonica prevprašuje pojem varuhov

Na več ljubljanskih prizoriščih se bodo v tem tednu znova pretresale sodobne smernice na presečišču umetnosti, tehnologije in glasbe, saj je čas za 11. festival zvočnih in avdiovizualnih umetnosti Sonica tokrat na temo varuhov.

Jože Rovan: Največje težave so planinske koče, ki so stare in energetsko potratne

Naše gore privabljajo na stotisoče obiskovalcev, domačih in tujih, a dejstvo je, da ima Planinska zveza Slovenije kot krovna organizacija zelo velike težave pri financiranju nujno potrebne posodobitve infrastrukture v gorah, od poti do koč. Denarja ni.
42

Kar berete, je 500.000. članek na portalu rtvslo.si

Na spletni strani rtvslo.si je vsak dan objavljenih več kot 90 člankov, kar znese okoli 33.000 na leto. In ker leta tečejo, prispevki pa si vztrajno sledijo, smo prišli do polmilijontega članka, objavljenega na obstoječem sistemu.
31

Od nakupov otroških vetrovk po naročilu Honeckerjeve hčerke do poslov z orožjem in umetninami

Če se bodo podražile rože, bomo kmalu imeli razmere kot na Poljskem, je predlogu za višje cene rož ugovarjal Erich Honecker. Življenjska raven se ni smela nižati in k temu naj bi pripomogel tudi organ, ki je s trgovanjem prek Berlinskega zidu ...
35

Deseta sezona Hiše kulture Celje s sloganom Deset

V Hiši kulture Celje želijo meščanom tudi v svojem desetem letu delovanja ponujati kakovosten in raznolik umetniški program, odrskim umetnikom omogočiti drzno ustvarjanje, mladim pa odpreti pot v svet umetnosti.

Piemont: Italijanska dolce vita med tartufi, vinogradi in Nutello

Najprej te zbudi intenziven vonj po Nutelli. Nato zvonjenje cerkvenih zvonov iz bližnje katedrale, starega duoma. Ali je ravno obratno?
19

Znani nominiranci za Rožančevo literarno nagrado

Za nagrado Marjana Rožanca so za leto 2019 nominirane knjige Boštjana Narata, Luke Novaka, Marcela Štefančiča jr., Urbana Vovka in Uroša Zupana. Gre za knjige, ki razkrivajo širino avtorjev, je dejala članica žirije Ifigenija Simonović.
1

Jorge Bucay: Biti, delati, imeti in ne imeti, delati, biti

Jorgeja Bucaya ni treba na dolgo predstavljati. Svetovno znani argentinski avtor se je podpisal pod več kot 25 knjižnih uspešnic, ki jih sestavljajo različne zgodbe. "Gotovo še niso vse napisane in povedane. Včasih one poiščejo mene," pravi.
3

Najboljša kranjska klobasa v Ameriki

Na kmetiji Slovenske narodne podporne jednote je potekalo 16. tekmovanje kranjskih klobas, na katerem je zmagala mesarija Ažman quality meats.
3

S postaje podzemne železnice naravnost na plažo - in od tam v park

Modna smetana je te dni v New Yorku, kjer se na (skrajšanem) tednu mode predstavljajo pretežno ameriški modni ustvarjalci, vključno z najbolj zvenečimi imeni, kot so Tom Ford, Carolina Herrera in Oscar de la Renta.

RTV v živo
13:35 Sveto in svet: Dobrote ni nikoli preveč, ponovitev
14:25 TV-izložba
11:55 Dobro jutro, ponovitev
14:30 Dober dan, ponovitev
13:23 Spored, osmrtnice, obvestila: Spored, osmrtnice, obvestila
14:00 Poročila
Facebook