Kot so zapisali na Facebooku, so še vedno brez okužbe pri stanovalcih. Foto: Koroški dom starostnikov - PE Slovenj Gradec
Kot so zapisali na Facebooku, so še vedno brez okužbe pri stanovalcih. Foto: Koroški dom starostnikov - PE Slovenj Gradec

Program je stekel danes, pri njegovi pripravi so sodelovali stanovalci in zaposleni.

"S pomočjo novinarke Natalije Križaj smo danes izvedli prvo oddajo v živo. Odziv je bil odličen," je sporočila vodja slovenjgraške enote Koroškega doma starostnikov Marjana Kamnik. Program interne televizije stanovalcem predvajajo v vsako sobo in tudi v skupne prostore na enotah, je pojasnila.

Po spopadanju z okužbami z novim koronavirusom med stanovalci v oktobru in novembru so se v zadnjem obdobju razmere v slovenjgraškem domu umirile. Okužbo je prebolela več kot polovica stanovalcev doma, v katerem je prostora za 92 ljudi. Teste na novi koronavirus pri stanovalcih in zaposlenih redno izvajajo, zaradi okužbe je trenutno odsotna še ena delavka.
V tem tednu so svojcem stanovalcev že zagotovili obiske. Začeli so tudi sprejemati nove stanovalce.

Trenutno je v slovenjgraškem domu 76 stanovalcev. Prihodnji teden bodo sprejeli štiri stanovalce, medtem ko 12 mest v rdeči coni, ki so zdaj nezasedena, za zdaj ne bodo zasedali, je za STA še pojasnila Kamnikova.