Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik

Delničarji družbe Elektro Maribor, ki je lani poslovala s čistim dobičkom 14,3 milijona evrov, so na včerajšnji skupščini potrdili dokapitalizacijo v vrednosti 64,78 milijona evrov. To bo zagotovilo večjo stabilnost družbe in omogočilo povečanje obsega naložb, s katerimi želijo zagotoviti stabilnejše elektroenergetsko omrežje.

Z dokapitalizacijo z lastnimi sredstvi se osnovni kapital družbe Elektro Maribor povečuje za 64,78 milijona evrov, na 203,9 milijona evrov. S tem so si po besedah predsednika uprave Borisa Soviča zagotovili boljšo kapitalsko ustreznost in boljše pogoje za nadaljnje nujne naložbe v robustnost in naprednost električnega omrežja. Tako je družba že lani za investicije namenila rekordnih 32,3 milijona evrov, podobno pa načrtujejo tudi za letos.

Na skupščini so delničarji podprli tudi izplačilo dividend v skupni vrednosti nekaj manj kot 4,87 milijona evrov. Izplačane bodo septembra.

Sicer pa Elektro Maribor skrbi za 16 tisoč 700 kilometrov elektrodistribucijskega omrežja s približno 220.000 uporabniki.