Impol, Slovenska Bistrica, zahodna obvoznica Foto: MMC RTV SLO
Impol, Slovenska Bistrica, zahodna obvoznica Foto: MMC RTV SLO

Izbran je izvajalec projekta zahodne obvoznice v Slovenski Bistrici. Med desetimi oddanimi vlogami na razpisu je Direkcija za infrastrukturo izbrala podjetje GMW iz Turjancev.

Na razpisu izbrano podjetje GMW bo obvoznico zgradilo za 4,47 milijona evrov. Gradnjo naj bi po pogodbi končali v 480-ih dneh. Z delom pa bodo začeli kmalu. Kot pravi slovenskobistriški župan Ivan Žagar, je izbira dokončna. To pomeni, da se lahko pristopi k podpisu pogodbe in posledično se lahko gradnja začne.

Cesta bo dolga 1,3 kilometra in bo prometno razbremenila središče Slovenske Bistrice. Predvidoma se bodo razbremenile tudi glavne vpadnice v smeri proti podjetju Impol.

Ob dvopasovni obvoznici bo urejena tudi kolesarska steza, pločnik in druga komunalna in telekomunikacijska infrastruktura. V zemljo bodo položeni tudi novi energetski vodi. S tem naj bi bila rešena težava v Impolu, kjer pospešeno povečuje proizvodnjo in potrebuje dovolj zmogljivo električno omrežje. Zdajšnji vodi se namreč pregrevajo, zaradi česar morajo občasno odklapljati posamezne naprave.