Foto: MMC RTV SLO/Radio Maribor
Foto: MMC RTV SLO/Radio Maribor

Voditelja Jasmina Bauman in Kristijan Šmid vas vabita k sodelovanju ob torkih med šesto in sedmo uro zjutraj.

Poslušalke in poslušalce sprašujeta, kaj jih je v zadnjem času osrečilo in ali so morda oni osrečili koga. V zameno podarjamo paketke Zelene japke, trgovine s skrbno izbranimi izdelki, ki so prijazni človeku, živalim in naravi.

Poslušalki Sonji je tako denimo nedavno pomagal majhen deček, ki je z mamico stal pri semaforju. Pomagal ji je prečkati cesto, saj je Sonja slabovidna.

Poslušalec Stanko je bil pred enim mesecem v bolnici, kjer se je zdravil zaradi covida. Zaželel si je skodelico toplega mleka in mu je medicinska sestra mleko tudi prinesla.

Poslušalka Jožica ima lepe spomine na sosedo, ki je imela velik vrt. Velikokrat ji je dala domačo zelenjavo in za to gesto je še danes hvaležna.

Poslušalka Dragica ima moža v domu in je ostala sama, otroci so že šli od doma. In kljub temu so jo številni ljudje obiskovali. Ostali so ji številni prijatelji, ki jim je pomagala oz. priskočila na pomoč, ko pa se je sama znašla v stiski, pa se ji je dobrota povrnila in, kot je povedala sama, se ji je srce odprlo.

Prisluhnite celotnemu pogovoru: