"Jutra ob kavi so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.

Še eno sredino jutro nam prinaša prebujanje ob dobri slovenski glasbi. Jutro ob kavi in kitari nam je tokrat popestrila Alenka Godec.

Kako se spominjate svojih glasbenih začetkov?
"Z nostalgijo. To so lepi spomini, drugačni časi, začetek pestre in ustvarjalne poti, ki je precej dolga...letos junija bo 33 let."

Je bilo takrat glasbenikom v Sloveniji lažje?
"Hm, lahko bi rekla ja in ne. Ja, ker ni bilo poplave vsega, glasba je imela glavno besedo, imela je težo, rumene barve takrat v medijih še ni bilo in to mi je bilo všeč. A ravno zato, ker ni bilo preveč vsega, so te pšo glasbeni plati še bolj vzeli pod dribnogled. Sito je imelo precej gosto mrežo, hihihi. Pri meni se je ob pravem času poklopilo več dejavnikov."

Ste oboževalka skupine Abba, zato vam je bila vloga v slovenski priredbi muzikala Mamma Mia pisana na kožo. Kako se spominjate muzikala?
"Veliki in krasni spomini, izkušnja, ki ji ni para. Si zamislite, da so me kar nekaj let (skoraj 10 let se mi zdi) pred slovensko Mamma mio v nekem intervjuju spraševali, kaj bi mi bil še izziv, pa sem rekla...če bi delali slovensko verzijo MM, bi si želela biti zraven (takrat so jo na West endu in Broadwayu že pridno igrali). To sem rekla kar tako, misleč, da je to pravzaprav neuresničljiva želja. No, očitno sem se motila."

Ob tem, da ste glasbenica, ste tudi velika ljubiteljica psov. Kaj vam pomenijo vaši ljubljenčki?
"Ljubezen in neke vrste terapija...te živali v človeku prebudijo, poudarijo tiste najlepše človeške lastnosti."

Kakšno bo glasbeno leto 2022 za Alenko Godec?
"Sicer ni vse odvisno od nas, ki smo željni ustvarjati, nastopati...saj veste, korona je glasbeni industriji močno prekrižala načrte, ustavila delo. Ampak upajmo, da se to stanje čimprej konča, volje in delovnega elana imam še veliko tako, da...Založba Dallas je mene in Janija Haceta povabila, da naredimo še tretjo ploščo slovenskih zimzelenih...So najlepše pesmi že napisane 3 je že v delu, pred lanskim poletjem smo na radijske postaje poslali prvi singel Gremo na morje, zdaj se bomo spet zakopali v delo in nadaljevali. Tudi trio Dinamitke (Simona Vodopivec Franko in Damjana Golavšek), ki po muzikalu nadaljuje pot, ima načrte. Punce se ne damo, naše prijateljske in glasbene vezi so preprosto tako močne. Tudi kot trio smo prehodile že kar precej odrov, odzivi so krasni."