Foto: BoBo
Foto: BoBo

Organizatorji letovanj za otroke opozarjajo, da še zmeraj ni jasno, pod kakšnimi pogoji bodo lahko letos izvedli zdravstvena letovanja. V Zvezi prijateljev mladine in pri Rdečem križu upajo, da bodo kljub temu lahko na počitnice prepeljali enako število otrok kot lani.

Lani sta Rdeči Križ in Zveza prijateljev mladine iz Maribora in drugih podravskih občin na zdravstvena letovanja odpeljala 1200 otrok. Na enako število upajo tudi letos, vendar postopek prijav še ni stekel. Navodila je možno najti na spletni strani Rdečega križa. Prve izmene, ki bi jih sicer organizirali v juniju, pa bodo najverjetneje odpadle. Sekretar Rdečega križa Maribor, Metod Dolinšek upa, da bodo ukrepi za preprečevanje širjenja virusa življenjski. Dodaja, da če ne bo mogoče zagotoviti finančne vzdržnosti, bodo programi odpadali. Kljub temu računajo na vsaj 600 otrok z zdravstveno napotitvijo.

Organizacije, ki skrbijo za letovanje otrok, so v sredo na pristojno ministrstvo poslale dopis, v katerem opozarjajo na problem izvedbe letovanj in pozivajo naj se pravila, pripravijo v najkrajšem možnem času.