Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Danes ob 17-ih se bodo v Carigradu v četrtem krogu odbojkarske Lige prvakinj pomerile igralke domačega Vakifbanka in Nove KBM Branika. Na zadnjem gostovanju se želijo Mariborčanke predstaviti v najboljši možni luči, hkrati pa se zavedajo, da so Turkinje ena najboljših ekip na evropskem prizorišču.

Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Po treh porazih - proti Vakifbanku doma ter Savino Del Bene Scandicciju in Kaliningradu v gosteh, je želja aktualnih državnih in novopečenih pokalnih prvakinj osvojiti prvi niz, predvsem pa izboljšati igro v bloku in protinapadu. Ob odsotnosti poškodovane Lorene Lorber Fijok, za katero je sezona že končana, bo breme padlo na Majo Košenina, ki se s korektorskega mesta seli na sprejemalsko. »Zavedamo se, da moramo proti izjemno kakovostni ekipi odlično servirati, predvsem pa bo veliko odvisno od našega sprejema začetnega udarca«, poudarja Košenina.

Igralke Vakifbanka so velike favoritinje, v več milijonov evrov vredni zasedbi igralk iz vsega sveta, pa nevarnost preti od vsepovsod, izpostavlja trener mariborskih odbojkaric Radovan Gačič. »Pričakujem, da bodo tekmo odigrale v prvi postavi, ker za napredovanje v skupini na preostalih treh tekmah verjetno potrebujejo vseh 9 točk. Gre za izvrstno ekipo, ki jo bodo poskušali oddaljiti od mreže, kar nam je delno uspelo že proti Italijankam«.

Pred tekmo v športni dvorani Vakifbank smo ujeli tudi 29-letno srbsko reprezentantko Mileno Rašič, ki je izpostavila, da so slovenske «bankirke« izjemno borbena in kakovostna ekipa, ki ne popušča od začetka do konca tekme, kar se je pokazalo že v Mariboru. »Zato tudi pričakujem boj za vsako točko, zanimivo odbojkarsko predstavo, seveda pa verjamem, da se bo vse izteklo v našo korist«. Rašičeva, ki v Vakifbanku igra že šesto sezono, poudarja, da imajo izvrstne pogoje za delo, na čelu s korektorico,20-letno Švedinjo Isabelle Haak in 35-letno srbsko organizatorico igre Majo Ognjenovič pa upajo, da bodo popravile spodrsljaj, ki si jim je zgodil v 1. krogu, ko so doma klonile proti Scandicciju, in da se bodo na koncu zasedle vrh skupine B, ki vodi neposredno v četrtfinale.

Na prvem mestu v skupini B pred današnjim obračunom ostaja italijanska ekipa Savino Del Bene Scandicci, ki je sinoči na gostovanju v Kaliningradu ugnala domači Lokomotiv s 3 proti 2 (-17, 23, -21, 16, -12) .