Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Mariborska občina, recenzent, nadzornik in podjetje MarkoMark Nival usklajujejo še zadnje podrobnosti glede časovnice in predvsem sanacijskih del za odpravo pomanjkljivosti pri obnovi srednjega bazena v kopališču Pristan. Medtem ko bi lahko nepravilnosti odpravili do septembra, pa želi občinsko vodstvo izvesti nujno potrebno celovito prenovo, ki naj bi stala približno dva milijona evrov.

Znano je, da so zaradi puščanja bazenske školjke odprtje srednjega bazena v Pristanu prestavili za nedoločen čas. Po besedah podžupana Sama Petra Medveda pa naj bi se po določenih izvajalčevih popravkih izvedbenega načrta vendarle začelo premikati: »Sanacijska dela se bodo začela takoj po dopolnitvi in potrditvi elaborata s strani recenzenta in naročnika, nato bomo izvajalca pozvali, da poda časovnico za nadaljevanje izvajanja sanacije. To se bo zgodilo še predvidoma v tem mesecu«.

Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Ob odpravi nepravilnosti pa želi občinsko vodstvo izvesti nujno potrebno celovito prenovo objekta. Energetska sanacija, ustrezno prezračevanje, obnova vhodne avle in restavracije ter novi garderobni prostori bodo projekt, ki je bil podcenjen in nestrokovno voden, precej podražili, dodaja Medved. »Točne končne vrednosti še ne vem, ampak tisto, kar je bilo na začetku napovedano, da naj bi obnova Pristana stala nekaj več kot 400 tisoč evrov, je daleč od resnice. Bližje smo mogoče temu, kar je bilo pred mnogimi leti rečeno s strani takratnega direktorja Športnih objektov Maribor, da bi potrebovali več kot 2 milijona evrov. Tega kasneje nikoli ni nihče potrdil, ampak ta številka je bližje resnici«.

Kdaj bo bazen odprt za javnost?

Kdaj bo bazen odprt za javnost, pa še ni znano. Obstajata dve možnosti: po sanaciji srednjega bazena ali celoviti obnovi. Podžupan je skoraj prepričan, da bodo sanacijo končali, njegova časovna želja pa je do septembra. »Da bomo energetsko obnovo srednjega bazena izpeljali do konca leta pa ne morem napovedati. V tem primeru bi bile razmere zaradi slabšega prezračevanja in mikroklime otežene, zato odločitve, ali bomo v tem primeru bazen odprli ali ne, še nismo sprejeli«. Sicer pri sanacijskih delih dodatnih stroškov ne pričakujejo, bojijo pa se dodatnih zapletov; predvsem zaradi dotrajane konstrukcije.