Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Popoldne se bo na izrednem zasedanju sestal mariborski mestni svet, osrednja pozornost pa bo namenjena poslovnemu načrtu družbe Mestne nepremičnine in soglasju za 2-milijonsko zadolževanje občinskega podjetja zaradi nakupa stavbne pravice za objekt Mariborska tržnica.

Kot je znano je stavbna pravica za Mariborsko tržnico v lasti ljubljanskega podjetja Inversio gradnje, družba Mestne nepremičnine pa bo 2 milijona in pol evrov vredno kupoprodajno pogodbo, če se bodo svetniki strinjali, podpisala v prihodnjih dneh. Ob 2-milijonskem kreditu pri Gorenjski banki, bo občinska nepremičninska družba preostanek - 540 tisoč evrov - primaknila iz ustanovnega kapitala, kredit pa bo odplačevala z najemninami poslovnih prostorov, mestne tržnice, prodajo oglasnih mest in prihodki garažne hiše.

Mariborski župan Saša Arsenovič pričakuje širšo podporo. Ne le zaradi tržnice, tudi zaradi garažne hiše, kjer načrtujejo gradnjo novega vhoda s Strossmayerjeve ulice, zgradili naj bi tudi novo dvigalo. Še letos bodo uredili ploščad, kjer poteka tržnična dejavnost, strehe pa v tem letu še bo.

Kot poudarja prvi mož mariborske občine bo podjetje Mestne nepremičnine skušalo povišati prihodek predvsem na račun večje zasedenosti garažne hiše. Skušali bodo privabiti domačine in poslovne subjekte, med drugim tudi s cenejšim mesečnim najemom parkirnega mesta, ki zdaj stane 80 evrov. Prav tako so v teku pogovori z največjim najemnikom prostorov za podaljšanje najemne pogodbe do leta 2035.