Foto: BoBo
Foto: BoBo

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločbo o podpori projekta gradnje ceste S-J-3 v Coni Tezno. S tem bodo tamkajšnja podjetja dobila urejen dovoz. Ob tem pa je v pripravi še projekt ureditve za zdaj nepozidanega jugovzhodnega dela industrijske cone.

Po štirih letih ima projekt 180-metrskega odseka t. i. ceste S-J-3 v Coni Tezno zagotovljena sredstva. Izvajalec je prav tako že izbran, gradnjo pa naj bi začeli že konec tega meseca.

Vrednost investicije je približno 400 tisoč evrov, od tega je kohezijskih sredstev za 246 tisočakov. Dela naj bi končali jeseni.

Ob obnovi uničene ceste je v načrtu tudi širitev cone na nepozidan jugovzhodni del. Gradbeno dovoljenje naj bi bil izdano do konca meseca, gradnjo pa naj bi začeli prihodnje leto. S tem bo cona pridobila urejena zemljišča za morebitne nove večje investitorje.

Prav tako je v načrtu investicija v obnovo železniškega podhoda in gradnjo nove železniške postaje tik ob Coni Tezno. To naložbo bodo predvidoma končali do leta 2022. Njena predvidena vrednost je od 5 do 6 milijonov evrov.