Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Mariborske odbojkarice Nove KBM Branika tudi po četrti tekmi Lige prvakinj v Carigradu ostajajo brez osvojenega niza. Ekipa Vakinfbanka jih je sinoči pred 1800 gledalci ugnala s 3 proti 0, Branikovke pa so osvojile točk vsega 15, 11 in 10 točk.

Mariborčanke so zatajile predvsem pri sprejemu začetnega udarca, kot je izpostavila kapetanka Anita Sobočan pa jih je pokopal element, ki jih je krasil v preteklih obračunih. Najboljši posameznici pri 11-kratnih turških prvakinjah Isabelle Haak in Ebrar Karakurt sta v prvem nizu dosegli kar šest asov, Vakifbank, ki za neposredno uvrstitev v nadaljnje tekmovanje potrebuje zmage s čim manj izgubljenimi nizi, pa je kraljeval tudi v bloku in s hitrimi protinapadi.

Po slavju gostiteljic s 25:15 v prvem nizu so se slovenske prvakinje v drugem prikazale še v slabši luči, večino od 11 osvojenih točk pa so jim podarile domačinke z lastnimi napakami. V uvodu zadnjega niza, potem ko je trener Vakifbanka Giovanni Guidetti v igro poslal nekatere rezervistke, so se Mariborčanke prebudile, a preblisk je trajal le kratek čas, saj so varovanke Radovana Gačiča tretji niz končale le z 10 doseženimi točkami.

Kot je ob koncu tekme podaril strateg bankirk so nekatere igralke pokazale veliko manj kot znajo, skrbi pa mu povzroča predvsem odsotnost poškodovane Lorene Lorber Fijok, ki jo po hujši poškodbi kolena in operaciji čaka dolgo okrevanje. V Novi KBM Braniku že razmišljajo o kadrovsi okrepitvi na položaju sprejemalke napadalke. Zimski prestopni rok se bo iztekel konec januarja, zato nimajo veliko časa, kot dodaja Gačič pa je prvi vrsti odvisna kakovost prostih igralk in vrednost morebitne pogodbe.

Branikovke, ki ostajajo na začelju skupine B, se danes vračajo v domovino, že jutri pa potujejo v Grosuplje. V nedeljo jih v Banji Luki čaka tekma srednjeevropske lige, v ponedeljek pa še drugi prvenstveni obračun v Ankaranu.