Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

V mariborskem Zdravstvenem domu Adolfa Drolca so danes potrdili eno novo okužbo, trenutno je okuženih 12 zdravstvenih delavcev enote nujne medicinske pomoči, med njimi osem zdravnikov in štirje reševalci. O novem primeru, ki je domnevno povezan z žariščem okužb urgentnih zdravnikov zdravstvenega doma, poročajo tudi iz mariborskega kliničnega centra. Okužena je študentka zdravstvene nege Alma Mater Europaea, zato so preklicali izvajanje pedagoškega procesa.

V mariborskem Zdravstvenem domu so v minulih 24-ih urah testirali 34 zaposlenih v enoti nujne medicinske pomoči. Pomočnik direktorja za zdravstveno nego Aleksander Jus, je pojasnil, da so v samoizolacijo so poslali 3 zaposlene in okuženega reševalca.

Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

»Kolega ni beležil nikakršnih znakov, da bi morebiti izrazil sum, da bi pri njem šlo za okužbo s Covidom 19. V zadnjih dneh opažamo, da so znaki predvsem asimptomatski, torej da ni znakov, pa vendar je virus prisoten med nami. Zato še posebej velja opozorilo, tudi za vse paciente, naj bodo pozorni in naj upoštevajo zaščitne ukrepe«.

V zdravstvenem domu je v izolaciji sicer še 19 zaposlenih, v mariborskem Univerzitetnem kliničnem centru 36, sicer pa so v UKC Maribor minuli konec tedna potrdili še eno okužbo s covidom 19, in sicer pri študentki zdravstvene nege s fakultete Alma Mater Europaea. Izsledili so vse tesne stike in jih izolirali, do nadaljnjega pa preklicali izvajanje pedagoškega procesa.