Foto: Radio Maribor/Zavod Aksioma
Foto: Radio Maribor/Zavod Aksioma

V razstavišču Studio Umetnostne galerije Maribor bodo nocoj ob 20. uri odprli razstavo Hej, kje si zdaj? Gre za avtorski projekt štirih mladih ustvarjalcev iz Ljubljane, ki raziskujejo prostor kot pomembno komponento bivanja sodobne družbe.

Gostujočo razstavo Hej, kje si zdaj? sestavljajo štirje projekti mladih avtoric in avtorjev, nastali so na pobudo Zavoda za sodobne umetnosti Aksioma iz Ljubljane v sklopu programa za podporo mladim v javnem likovnem prostoru. "Vsi štirje avtorji se ukvarjajo z vprašanjem bivanja v sodobnem prostoru in času in raziskujejo spolzka tla med javnim in zasebnim, družbenim in javnim ter med virtualnim in javnim prostorom," pojasnjuje kustos mariborske postavitve Jure Kirbiš.

Mlada ustvarjalka Lea Culetto s kolekcijo oblačil izmišljene blagovne znamke opozarja na intimna vprašanja žensk in ženskega telesa. Tanko mejo med zasebnostjo in zlorabo na spletu prikazuje v videu Sara Bezovšek, z uprizoritvijo spletnega pogovora v realnem prostoru razkriva Vid Merlak siromašnost našega komuniciranja v virtualnem svetu.

Danilo Milovanović, ki se tako kot njegovi kolegi v Mariboru predstavlja prvič, pa je v projektu TOP samovoljno privatiziral javno mestno površino in odpira vprašanja o različnih merilih, ki se v javnem prostoru vse bolj uveljavljajo in posameznikom omogočajo kopičenja osebnega dobička. Gostujoča razstava Hej, kje si zdaj? bo v Studiu Umetnostne galerije Maribor na ogled do 11. julija.