Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Poročali smo, da naj bi večina delavcev Športnih objektov Maribor nezadovoljna z delom direktorja Tadeja Mežnarja, sodu pa je izbilo dno, ko približno četrtina zaposlenih ni prejela sklepov o napredovanju. Mežnar sicer zagotavlja, da bodo zaplete, ki so nastali v času njegova predhodnika, rešili kmalu, na dogajanje v javnem zavodu pa se je odzvalo tudi mariborsko županstvo.

Mariborski podžupan Samo Peter Medved meni, da gre pri razprtijah v Športnih objektih Maribor za boj med staro in novo garnituro, kar je razvidno tudi iz tega, da je izjemno aktiven predvsem sindikat v Športnih objektih. Slednji deluje od lani, vodijo pa ga predstavniki nekdanjega vodstva javnega zavoda., ki so v največji meri odgovorni za negativno revizijsko poročilo o poslovanju v letu 2018.

Medved še dodaja, da sedanji direktor Tadej Mežnar še uživa zaupanje občinskega vodstva, ob tem pa pričakuje, da bo na seji sveta zavoda, podal pojasnila na očitke o neodzivnosti in neizdaji sklepov o napredovanju.

V Športnih objektih Maribor bo jutri ( v sredo ) zbor delavcev, za petek popoldne pa je sklicana tudi seja sveta zavoda. Predsednik Mišo Stevanovič, ki zapletov ne želi komentirati, nam je potrdil, da bo potekala za zaprtimi vrati. Temu nasprotuje član sveta zavoda Milan Mikl, ki meni, da ne obstajajo tehtni razlogi za tako odločitev. Ob že omenjeni reviziji poslovanja v letu 2018 v času direktorovanja Antona Kneza in aktualnih razprtijah se bo svet zavoda seznanil tudi z novelacijo sanacijskega programa, ki so ga ob skoraj 300 tisoč evrski občinski injekciji zahtevali svetniki. Dokument mora poslovodstvo oddati do konca januarja.