Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Slovenijo je ponoči prešla hladna fronta, ki je prinesla obilne padavine in močan veter. Neurja so bila posebej izrazita v vzhodnem in osrednjem delu države, zato so imeli gasilci veliko dela z odstranjevanjem podrtih dreves in črpanjem meteorne vode.

Nekaj nevšečnosti je neurje povzročilo tudi v občini Kungota. Ocenjevanje škode na cestni infrastrukturi je v teku, občinski svetovalec za varstvo okolje in urejanje prostora Dejan Žižek pa je pojasnil, da je veter podiral drevesa, uničenih oziroma poškodovanih pa je tudi nekaj makadamskih cest. »Podrta drevesa smo odstranili, tako da smo zagotovili prevoznost. Trenutno ni nobena cesta zaprta, so pa nekatere težko prevozne. Trudimo se, da bi čim prej vzpostavili prvotno stanje, škode pa še ne moremo oceniti«.

V sosednji občini Šentilj večjih posledic niso zabeležili, na povezovalni lokalni cesti Kungota--Šentilj pa je v kraju Kresnica odneslo le del pripravljenega materiala za obnovo. V občini Hoče - Slivnica je voda zalila podvoz na cesti Rogoza--Hoče, za promet pa je bila tudi zaradi težav s prometno signalizacijo zaprta do jutra.