Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

V Mariboru so popoldne pripravili že 14. občinske športne igre invalidov; na igriščih na Taboru se je 300 tekmovalk in tekmovalcev pomerilo v osmih disciplinah. Čeprav so na koncu delili tudi odličja, pa je bilo v ospredju predvsem druženje.

Na tradicionalnih športnih igrah, ki jih pripravlja Svet invalidov Maribor, so se zbrali športniki iz 19-ih invalidskih organizacij. »Vidimo, da je šport tisto kar povezuje ljudi, da jim omogoča, da so sprejeti v družbo in da imamo razumevanje mariborske občine in uradov, ki nam omogočajo, da lahko vse te aktivnosti tako dobro izpeljemo«, je pojasnil predsednik mariborskega Sveta invalidov Milan Kotnik.

Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Športniki invalidi, ki jih je spodbujalo tudi približno 200 spremljevalcev in navijačev, so se pomerili v 8 disciplinah: pikado, kegljanje, rusko kegljanje, mali nogomet, šah, namizni tenis, met na koš in košarka na vozičkih. »Važno je sodelovanje, da se družimo, če zmagaš pa je še boljše«, je dejal eden izmed kegljačev, košarkarja na vozičkih pa sta še povedala, da jim »šport daje energijo, voljo do življenja in da niso zaprti za štiri stenami«. Kot poudarjajo, je rekreacija pomemben del njihovega vsakdana, glede prilagojenosti športnih objektov nimajo večjih pripomb.

Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

»Verjamemo, da smo naredili že zelo veliko in da bomo tiste stvari, ki nam še manjkajo v skladu s finančnimi zmožnostmi tudi izpolnili. Tako, da na tem področju ni vprašanje, da se ne bi nadgrajevala obstoječa infrastruktura«, pa je zatrdil Ranko Šmigoc, direktor podjetja Šport Maribor, ki upravlja občinske športne objekte.

Na 14-ih igrah so podelili 18 kompletov medalj, organizatorji pa so bili izjemno veseli, da se je po koronskem zatišju znova zbralo zavidljivo število športnikov invalidov.