Foto: Občina Kungota
Foto: Občina Kungota

V obmejnih občinah Kungota in Šentilj so že v času koronske krize nemoteno obnavljali nekatere dotrajane ceste; letos pa imajo v načrtu še nekaj projektov za izboljšanje prometne in druge infrastrukture.

V okviru rekordnega, 6 milijonov in pol evrov vrednega proračuna bodo v občini Kungota kar 52 odstotkov denarja namenili za investicije, večino za cestno infrastrukturo.

Foto: Radio Maribor/Vesna Martinec
Foto: Radio Maribor/Vesna Martinec

Županja Tamara Šnofl poudarja, da bodo ob sanaciji nekaterih odsekov cest izvedli še »obnovo ceste in vodovoda Svečina center in sanacijo ceste in plazu Ciringa - 2. faza. Letos bo skupno urejenih 15 kilometrov cest, od tega jih bo 12 kilometrov na novo asfaltiranih«.

Še letos bodo v Zgornji Kungoti uredili tudi vaški trg s tržnico Plintovec in kolo park pri OŠ Kungota, za omenjena projekta vredna približno 300 tisoč evrov pa računajo na slabih 200 tisočakov nepovratnih sredstev.

V Šentilju želijo proti koncu leta začeti gradnjo najmanj 3 milijone in pol evrov vredno večnamensko športno dvorano, končujejo pa tudi dograditev vrtca v Sladkem Vrhu, kjer bodo pridobili tri nove oddelke.

Foto: Radio Maribor/Občina Šentilj
Foto: Radio Maribor/Občina Šentilj

»Investicija bo končana do 30. avgusta, s 1. septembrom pa bodo otroci že v novih sodobnih prostorih«, je zatrdil šentiljski župan Štefan Žvab. Med pomembnimi projekti izpostavlja še novo krožišče v Šentilju ter obnovo Maistrove ulice, ki naj bi bila končana ob koncu letošnjega oziroma spomladi prihodnjega leta. V Šentilju želijo zgraditi tudi 5 kilometrov kanalizacijskih vodov, tako Žvab kot Šnoflova pa dodajata, da bodo poskušali izkoristiti ugodne kreditne pogoje in nižje cene izvajalcev del in asfalta za realizacijo več projektov za zagon gospodarske dejavnosti.