Volitve Foto: BoBo
Volitve Foto: BoBo

Po smrti dolgoletnega župana Bojana Kirbiša bodo v občini Starše v nedeljo nadomestne županske volitve. Za funkcijo se poteguje sedem kandidatov, med njimi dva s strankarsko podporo, preostali s podpisi volivk in volivcev. Na volilnih lističih so zapisani po naslednjem vrstnem redu: 1. Aleksander Furek, 2. Aleš Bandur (NSi), 3. Domen Majcen, 4. Nataša Petek, 5. Jožef Gojčič, 6. Stanislav Greifoner in 7. Miran Čuš (SDS).

Za glasove nekaj manj kot 3500 volilnih upravičencev v občini Starše se poteguje šest kandidatov in ena kandidatka, že v sredo pa so opravili predčasne volitve. Občino začasno vodi aktualni podžupan Marjan Malek, ki ni med kandidati, osrednjo pozornost pa bo novi župan ali županja Starš moral posvetiti trem, deloma že začrtanim projektom – gradnji podružnične osnovne šole v Marjeti in doma starostnikov v Staršah ter vzpostavitvi industrijske cone v Zlatoličju. Med prednostnimi nalogami je tudi obnova dotrajanih cest in gradnja stanovanj.

Zmagovalec ali zmagovalka nadomestnih volitev v občini na Dravskem polju, ki ima dobrih štiri tisoč prebivalcev, bo za uresničitev ciljev in razvoja osmih naselij, imel na voljo le dve leti. Glede na število kandidatov pa obstaja velika verjetnost, da bo ime novega župana znano šele po predvidenem drugem krogu nadomestnih volitev 11. oktobra.

Predstavitvi vseh kandidatov lahko prisluhnete tudi na spodnji povezavi!