Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Spremembe oktobra potrjenega odloka o občinskih cestah bodo v celoti zaživele v ponedeljek, 6. januarja. To pomeni, da bo parkiranje v mariborski beli coni plačljivo od 8.00 do 19.00 in da bo po novem prvo uro parkiranja treba plačati celo in ne več kot doslej, za vsak nadaljnji 7,5-minutni interval pa po 10 centov.

Kot pravi Danijel Železnjak iz občinskega sektorja za komunalo in promet, ostaja cena ure parkiranja v beli coni nespremenjena, od 50 centov do evro in 50 centov, podaljšuje pa se čas plačljivega parkiranja od ponedeljka do petka.Ob enotnem času parkiranja, slednje velja tudi za Lent, je pomembno tudi, da bo prvo uro parkiranja treba plačati celo, za vsak nadaljnji 7,5-minutni interval pa po 10 centov.

Konec tedna parkiranje ostaja brezplačno, kar velja tudi med delovnikom za do 10-minutni postanek v beli coni. S tem želijo na Mestni občini Maribor omogočiti občanom, da enostavno opravijo kratke opravke. Nadzorniki ta ukrep upoštevajo že vse od uveljavitve odloka in za vozila, ki so v beli coni parkirana brez veljavnega parkirnega listka, v prvih desetih minutah ne izdajo poziva k plačilu dnevne parkirnine.

Ob tem ponovimo še podatek, da se je ob koncu leta v Mariboru na štirih zaprtih mestnih parkiriščih ura parkiranja podražila za 20 centov in da so višje tudi dnevne parkirnine in cene dveletnih parkirnih dovoljenj.