Foto: Radio Maribor/Boštjan Lah
Foto: Radio Maribor/Boštjan Lah

Potem ko so se minuli konec tedna po več mesecih zaprtja javnosti predstavili v mariborskem Slovenskem narodnem gledališču, bo drevi v Lutkovnem gledališču zadnja premiera v sezoni, z naslovom Sonce, zemlja, mesec. »Vsi procesi v hiši so tekli, vendarle gledališče je živa reč in nujno potrebuje gledalca. Samo v tej interakciji med nastopajočimi in gledalcem v istem času v istem prostoru se zgodi ta čarovnija. Tako, da smo presrečni, da se bo to lahko spet nadaljevalo«, pojasnjuje direktorica Lutkovnega gledališča Katarina Klančnik Kocutar.

V Narodnem domu Maribor termine za koncerte in predstave še usklajujejo, direktor Vladimir Rukavina pa izpostavlja: »Ne gre tako kot če bi bili muzej ali gledališka hiša, da se odpremo od danes na jutri. Moramo se dogovorit za termine, moramo obvestiti občinstvo. Ampak s polno paro delamo in upamo, da bomo že kmalu prišli s pozitivnimi informacijami«.

 Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

V soboto ob 20.00 v Ljudskem vrtu le 2 tisoč srečnežev

Na vseh prireditvah morajo obiskovalci izpolnjevati enega izmed pogojev PCT, zapolnjena pa je lahko do polovica sedišč. A na športnih dogodkih, kot na sobotni odločilni tekmi med Mariborom in Muro v Ljudskem vrtu – bo zaradi dodatnih omejitev – precej manj kot 4500 navijačev. Direktor NK Maribor Bojan Ban nam je pojasnil, da so od NIJZ prejeli dodatne omejitve: «Kar pomeni metr in pol razdalje med osebami in še dodatno, da mora biti po posamezniku zagotovljenih 10 kvadratnih metrov. Kar pomeni, da je lahko na stadionu maksimalno 2 tisoč gledalcev«. Zato imajo pri nakupu vstopnic prednost imetniki letnih kart, preostali pa jih bodo lahko kupili le, če bo še prost kakšen sedež.