Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Zadeva Luka Zadar se je danes na sodišču nadaljevala z zaključnimi besedami obtoženih. Vsi trdijo, da jim krivda ni bila dokazana.

Minuli teden je okrožni državni tožilec Iztok Krumpak svoje zaključne besede sklenil z besedami, da je kaznivo dejanje dokazano.

Na tokratni obravnavi, ko so do besede prišli zagovorniki obtoženih nekdanjih vodilnih kadrov Zvona Ena in Dva, Ljuba Pečeta, Simona Zdolška, Franca Ješovnika in Mateje Vidnar Stiplošek. Tako je bilo znova slišati, da je obtožnica konstrukt. Ta sicer govori o tem, da je pri nakupu Luke Zadar prek družbe I. J. prišlo do 17-milijonskega oškodovanja holdingov. Obtožene osebe pa naj bi delovale po koordinaciji Ljuba Pečeta, nekdanjega predsednika uprave Zvona Dva, ki je prav tako ustanovitelj družbe I. J. storitve. Obtožnica povezane krivi nevestnega ravnanja in zlorabe položaja v korist družbe, ki je bila v slabi finančni kondiciji. Tudi to je bilo od zagovornikov znova označeno kot nesmiselno. Prav tako je bilo večkrat slišati, da je šlo za ponesrečen posel in ne za naklepno slabonamerno ravnanje. Veliko besed pa je bilo usmerjenih tudi proti delu sodnega izvedenca Draga Dubrovskega, ki je po prepričanju zagovornikov, ti so sicer izvedensko mnenje predlagali, slabo pripravljeno in pristransko. Po sklepnih besedah obeh strani je na vrsti le še razglasitev sodbe, ki bo predvidoma izrečena prihodnji teden.