Foto: Radio Maribor/Tomaž Pirš
Foto: Radio Maribor/Tomaž Pirš
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Wake park Dooplek se tudi letos lahko pohvali z nekaj novostmi. Tako so obnovili gostinski del, nekaj rednih manjših sprememb pa je bil deležen tudi vodni del parka.

Kljub trenutno nekoliko slabšemu vremenu Wake park Dooplek že četrto leto zapored privablja ljubitelje vodnih športov iz vse Slovenije. S tujci je zaradi omejitev pri prehajanju meje letos nekoliko slabše, virus pa jim je zagodel tudi pri načrtih za postavitev novega objekta za izvajanje trikov z desko na vodi. Vodja parka Nik Kojc pravi, da so razmišljali o najemu oz. nakupu novega vodnega objekta za izvajanje trikov, vendar jim je zagodel koronavirus. Zato so se odločili, da bodo naložbo preložili na prihodnje leto. So pa tudi letos poskrbeli za nekoliko drugačno postavitev objektov, da tudi redni uporabniki na progi najdejo kakšen nov izziv.

Že zdaj pa so na voljo težavnostno različni objekti, namenjeni začetnikom in profesionalcem.

Kljub epidemiji načrtujejo, da bodo izvedli nekaj prireditev. V ospredju bo domača tekma Dooplek Jam z denarnim nagradnim skladom, ki jo bodo predvidoma izvedli septembra. Upajo, da jim bo uspelo privabiti tudi tuje profesionalne deskarje.

Poleg parka za deskanje in smučanje na vodi in gostinske ponudbe pa je v Wake parku Dooplek od lani odprt tudi t.i. Aquapark s 5 metrov visokim toboganom, trampolinom in drugimi zanimivimi, na vodi plavajočimi objekti.