Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Iz Mariborskega kliničnega centra znova poročajo o vnosu COVIDA 19 v belo območje. Včeraj je bil iz murskosoboške bolnišnice na operativni poseg sprejet bolnik, ki mu je šele drugi test potrdil okužbo s koronavirusom.

Bolnik je bil včeraj na operativni poseg v Maribor iz murskosoboške bolnišnice pripeljan zaradi hude poškodbe prsnega koša. V Murski Soboti so mu že opravili bris na COVID-19, ki je bil negativen. Ponovni bris v Mariboru pa je okužbo potrdil. Strokovni direktor Matjaž Vogrin pojasnjuje, da je bila bolniku med prevozom izmerjena povišana temperatura. Zato je bil opravljen še en bris, ki je bil pozitiven. Tako so izvedli razkuževanje prostorov. V preventivni izolaciji pa je oseba, ki je bila v stiku z okuženim in 18 zaposlenih v UKC Maribor, od tega trije zdravniki.

77 zaposlenih v preventivni izolaciji

Trenutno je v UKC Maribor 77 zaposlenih v preventivni domači izolaciji. Širjenja bolezni med zaposlenimi niso zaznali. V bolnišnici še pojasnjujejo, da je število hospitaliziranih bolnikov trenutno 31, od tega jih je 11 na intenzivni enoti, od teh jih je 10 intubiranih. Nobeden do zdaj zaradi koronavirusa v UKC Maribor še ni umrl.

Še zmeraj imajo težave z zaščitno opremo

Trenutno imajo v drugi največji bolnišnici v Sloveniji zaščitne opreme še za približno štiri dni. Ves čas so v kontaktu s civilno zaščito in ministrstvom za zdravje, zato pričakujejo, da se bo situacija v kratkem spremenila.