Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 28. okt. 2020

Val 202 • Sre, 28. okt.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Ali in kako se je v času epidemije spreminjal naš glasbeni okus? O tem vprašanju se pogovarjamo s poslušalkami in poslušalci in tudi z Aleksandro Ilijevski, pevko zasedbe Pliš.

08:30
Novice

Pregled dozdajšnjih Jutranjih koncertov jesenske sezone, ki jih ob sredah gosti Andrej Karoli.

V dopoldanskem Navalu na šport se posvetimo rokometu pred domačo tekmo celjskih rokometašev v ligi prvakov. Po zmagi nad Zagrebom Celjani zmagoviti niz lovijo na tekmi z Zaporožjem.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Ponekod mu rečejo tukla, tokc, tokovec ali kar mošt, v tujini pa je znan pod imenom cider. Zapostavljeno pijačo, jabolčno vino, v pregovorno vinorodni deželi zdaj spet obujajo v Zgornjesavinjski dolini. Več o tokcu nam je povedal Jure Kolenc, lastnik kampa Menina v Rečici ob Savinji, ki pravi, da se k tej naravni pijači odlično poda tudi kostanj.
Kostanj je letos obrodil kot že dolgo ne. Tako tisti pravi, ali domači kostanj, ki raste pretežno v gozdovih, kot divji, ki raste praktično le v urbanih okoljih, kot na primer v drevoredih, parkih, ulicah. Prvega uporabljamo v različnih oblikah za prehrano, drugi pa za uživanje za ljudi ni primeren, a je cenjen kot zdravilna rastlina. Kar niti ni tako presenetljivo, saj kostanja sploh nista v sorodu.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Pred tedni je odmevala Kranjčanke, ki je več kot teden dni čakala na diagnozo 'razliti slepič'. Opozorila je na dostopnost primarnega zdravstva in hudo kadrovsko stisko na področju radiologije na Gorenjskem. Raziskujemo, zakaj so v Kranju še vedno brez radiologa, ki bi opravljal tudi ultrazvočne preiskave. Za nujne primere so dogovorjeni s preobremenjenim zasebnikom. Zato mrzlično iščejo specialiste, tudi v tujini. A se je zataknilo na Ministrstvu za zdravje, kamor so decembra lani poslali vlogo za poklicno kvalifikacijo zdravnice specialistke iz tujine. Komisija o njej še ni odločila, saj imajo 250 takšnih vlog. Na ministrstvu za zdravje priznavajo zaostanke in pojasnjujejo, da vsako vlogo vodijo kot samostojen upravni postopek.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

14:00
Notice

Andrej Barbič KRT se je kot vsi hrepeneči poeti v iskanju raja zataknil nekje pri ljubezni, ki je tako erotična, morilska in brezkompromisna, da je še 7 smrtnih grehov romantičnih.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Eden vodilnih terapevtov psihodrame v Evropi je psihiatrijo specializiral na beograjski medicinski fakulteti, ustanovil Inštitut za psihodramo v Beogradu, izobraževal terapevte tudi zunaj Srbije, od leta 2012 pa je zaposlen v Psihiatrični bolnišnici Idrija. Vodi mednarodne psihodramske seminarje in delavnice, svetuje pri filmskih in gledaliških predstavah in je avtor knjige Psihodrama – Sprememba skozi akcijo.

16:30
Novice

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

V popoldanskih športnih minutah bosta v ospredju nogometna liga prvakov in judo. Nogometaši v elitnem evropskem klubskem tekmovanju igrajo tekme drugega kroga, judoisti pa se po edini tekmi svetovnega pokala pripravljajo na evropsko prvenstvo.

Spet najboljši! Dolgo časa je že od tega, kar je skupina Gorillaz ponudila povsem polno res odličnih komadov. S sedmega albuma še vedno virtualnega benda se navdušeno cedi nostalgija, ki ima zaradi zavoženega poletja zdaj popolno smolnato teksturo. Nabor gostov, ki Gorillaz pomagajo pri izvedbi sestavljanke Strange Timez, je osupljivo brihten. Dobra polovica novih songov Gorillaz sodi med sijoč napreden pop, preostanek pa je malodane najboljši vodnik po sodobni hiphopovski hosti. Songovska mašina z izjemnim dometom.

Celjski rokometaši v eni od odločilnih tekem za napredovanje v izločilne boje lige prvakov gostijo Zaporožje. Tekmo spremljamo v večeru na Valu 202, ujeli boste tudi polčas in sklep tekme v prvi slovenski nogometni ligi med Koprom in Celjem.

Goran Dragić je svojo kariero gradil z delom, postopno, brez bližnjic. Kako se je uveljavil v evropski in svetovni košarki? Kako je postal kapetan kluba v ligi NBA in kaj so njegove vrline? Kako je iz nadobudnega mladeniča postal košarkarski zvezdnik? Odgovore poiščemo v radijskem športnem časovnem stroju s Francijem Pavšerjem in Boštjanom Reberšakom ob 21.00.

19:00
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 19.00

Sanje generacij so postale resničnost. Kolajna evropskega prvenstva v košarki leta 2017 je bila zagotovljena s polfinalno zmago v dvoboju dveh neporaženih reprezentanc, Španije in Slovenije. V čarobnem Carigradu pa je sledil še izjemen finalni večer, večer, v katerem je Goran Dragić potrdil, da je najboljši košarkar turnirja. Kapetansko je vodil slovensko reprezentanco in ji skupaj s selektorjem Igorjem Kokoškovom in Luko Dončićem vcepil zmagovalno miselnost. Slovenija je bila neustavljiva, Slovenija se je znašla v košarkarskem raju. Pot do raja pa ni bila enostavna. Goran Dragić je svojo kariero gradil z delom, postopno, brez bližnjic. Kako se je uveljavil v evropski in svetovni košarki? Kako je postal kapetan kluba v ligi NBA in kaj so njegove vrline? Kako je iz nadobudnega mladeniča postal košarkarski zvezdnik? Odgovore poiščemo v radijskem športnem časovnem stroju s košarkarskim komentatorjem Francijem Pavšerjem, s katerim se sprašujeva, kaj so nove sanje njegovih naslednikov?

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najaktualnejšega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov