Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 15. jan. 2021

Val 202 • Pet, 15. jan.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

V kakšnih vlogah nastopajo živali v otroški in mladinski literaturi? Zakaj je zajček strahopeten, pes zvest in lisica zvita? Kdaj živali govorijo z ljudmi, kdaj samo med sabo?
Dr. Dragica Haramija je raziskovala vlogo živali v mladinski književnosti. Tudi v vsakdanjem pogovoru pogosto omenjamo živali, na primer pri opredeljevanju vedenja in lastnosti ljudi: svinjsko se vesti ali biti zvit kot lisica. Pogosta je tudi uporaba živalskih kletvic: konj, prasec, koza, ovca. V literaturi pa ločimo več tipov književnosti, ta je lahko realistična ali fantastična. Če so živali antropomorfne, pomeni, da so počlovečene.

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno. Tokrat sledijo zanimivosti o mačkah.

V dopoldanskem Navalu na šport se posvetimo uvodni tekmi slovenske rokometne reprezentance na svetovnem prvenstvu v Egiptu. Ponudimo odzive iz Afrike po tekmi z Južno Korejo.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Spletna enciklopedija znanja, ki jo ustvarjajo tisoči prostovoljcev po vsem svetu, danes praznuje 20 let. Pred popoldansko zabavo, ki jo gosti Youtube, se sprašujemo, kakšno vlogo ima Wikipedija danes, zakaj je preživela in kako se odziva na kritike. Sogovornika sta znana slovenska wikipedista Jernej Polajner in Miran Hladnik.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V 18. vzporedniku se oziramo proti Rusiji, kjer se ob zmanjševanju števila okužb v zadnjih dneh sprašujejo tudi o pravem številu smrtnih žrtev epidemije. Z našo moskovsko dopisnico Vlasto Jeseničnik razmišljamo, zakaj nastajajo velike razlike v podatkih o številu žrtev, kako se pripravljajo na letošnje parlamentarne volitve in v kakšnem stanju jih pričakuje opozicija ter o razmerah v še vedno nemirni Belorusiji, kjer je predsednik Lukašenko napovedal spremembe ustave. Obiščemo pa tudi največji ruski otok Sahalin.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

13:30
Domači predlogi za Popevko tedna

13:42
Tuji predlogi za Popevko tedna

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna, tokrat bo to storila Tanja Starič.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

14:40
Glasovanje za popevko tedna

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Davno pred koalami so po naši glasbeni sceni tacale pande. No, slovenska dolgoživa zasedba Panda je z leti pridobivala kakovostno kilometrino, večkrat se je preizpraševala, ali, če sploh in kako naprej, a je ljubezen do ustvarjanja in muziciranja vedno prevagala. Panda je ekipa, ki v svoj urbani pop vešče vpleta lep izbor glasbenih žanrov. Malo jazzovskih začimb, ščepci soula, bluesa in latina, vse skupaj pa ne mine brez dobrega rocka. Če je treba biti optimističen v tem mladem letu, je Panda gotovo ena lepših glasb, ki nam bo za popotnico. Pa še na Valu 202 bo njihov prvi koncert ob 35-letnici!

Šesterica nam bo pripravila prerez svojega dolgoletnega ustvarjanja in kaj zanimivega povedala v klepetu z Marušo Kerec.

17:00
Koncert doma / 2

17:30
Novice

17:35
Obvestila

V popoldanskih športnih minutah se posvetimo svetovnemu pokalu biatloncev v Oberhofu in pripravam rokometašic Krima na nadaljevanje lige prvakinj.

18:00
Tri v vrsto

Vreme čez vikend.

18:50
Večerni spored

19:00
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 19.00

19:30
Popevka tedna

Novice in intervjuji iz sveta glasbe. Opozarjamo na nove pesmi, domače in tuje.

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Galerija predstavlja raznovrstne umetnine. Če je radijska, pač zvočne umetnine. Valovska Galerija daje prednost pred kratkim predstavljenim glasbenim delom.

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najaktualnejšega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

RH 202 se bo tudi ta konec tedna spominjal samo elektronskih zvarkov, ki so jih v preteklem letu dostavili slovenski glasbeni ustvarjalci. V neprekinjeni 90-minutni mešanici bomo med drugim slišali tudi nekaj čistokrvnega techna, progresivnega in vokalnega housa ter obilo melodične plesne elektronike z letnico 2020.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov