Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 24. jan. 2021

Val 202 • Ned, 24. jan.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

06:00
Novice

07:00
Jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Tri skladbe v vrsti. Z razlogom.

08:30
Novice

Človek, ki oživi takrat, ko se večina ljudi umika na varno. Je namreč fotograf ekstremnih vremenskih pojavov oziroma lovec na tornade. Gost podkasta Številke.

V dopoldanskih športnih minutah bomo postregli z zanimivostmi s svetovnega prvenstva v rokometu in se posvetili smučarskim skakalkam, ki se na Ljubnem merijo na tekmah za svetovni pokal. Sobota je prinesla ekipno generalko pred svetovnim prvenstvom, danes se bodo tekmovalke pomerile še na posamični tekmi.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

Ščinkavec, kos in lišček so trije izmed desetih najpogostejših zimskih obiskovalcev ptičjih krmilnic. To je podatek, ki so ga ornitologi pridobili ob pomoči vseh tistih, ki so se v zadnjih letih pridružili akciji Ptice okoli nas, s katero želijo spodbujati k boljšemu zavedanju narave ter spremljati, kaj se dogaja s pticami v naseljih. Akcija se začne v ponedeljek in bo trajala do prihodnje nedelje, ptice pa je najlaže opazovati, medtem ko obiskujejo krmilnice. Sicer, kot pravijo ornitologi, krmljenje ptic ni bistveno za njihovo preživetje zime, ptice so tako kot tudi druge živali prilagojene na zimo in hrano najdejo v naravi. Vseeno pa je hranjenje ptic pomembno, saj ima socialni učinek, ki nam približa naravo in ljubezen do njih, pravi varstveni ornitolog Tilen Basle, ki nam je povedal tudi, kako so ptice prilagojene na mraz.

V dopoldnevu na Valu 202 bomo zaokrožili hitri konec tedna alpskih smučarjev in smučark na tekmah za svetovni pokal. Smučarji zaokrožujejo tekme v Kitzbuehlu, ženska karavana z Ilko Štuhec na čelu je v Crans Montani.

10:30
Novice

V daljšem nedeljskem pogovoru predstavljamo izjemne posameznike in njihovo delo.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

12:30
Novice

V nedeljskem športnem popoldnevu bomo zaokrožili pester program zimskih tekmovanj za svetovni pokal. V središču pozornosti bo domača tekma smučarskih skakalk na Ljubnem, v drugem delu pa odločilna tekma slovenske rokometne reprezentance na svetovnem prvenstvu v Egiptu. Na tekmi z domačini bo Slovenija lovila preboj v četrtfinale. Ob zanimivostih iz slovenskih nogometnih prvoligašev bomo spremljali še tekmo rokometašic Krima v ligi prvakinj in ponudili vpogled v novo sezono svetovnega prvenstva v reliju.

13:30
Novice

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:12
Popevka tedna

17:30
Novice

19:00
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 19.00

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najaktualnejšega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov