Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Val 202 • sreda, 24. feb. 2021

Val 202 • sre, 24. feb.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

08:30
Novice

08:45
Glasbeno jutro

V Oberstdorfu se začenja nordijsko svetovno prvenstvo. Uvodni dan prinaša kvalifikacije nastope in otvoritev 42-tega svetovnega prvenstva. Poleg novic iz Bavarske ponudimo še uvod v večerni dvoboj Celja in Baracelone v rokometni ligi prvakov.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Julija lani so proti Marsu poletele kar tri misije – kitajska, ameriška in misija Združenih arabskih emiratov. Prva je rdeči planet na začetku februarja dosegla arabska sonda Marsovo upanje, le dan pozneje še kitajska, čez dober teden pa še ameriška odprava. Slednja je na površini rdečega planeta tudi uspešno odvrgla marsovski rover, ki je na Zemljo že poslal prve posnetke. Preostali dve uspešno krožita okoli Marsa in prav tako pošiljata prve podatke. Kaj si od marsovskih misij obetajo znanstveniki na Zemlji pa več v pogovoru z dr. Tomažem Zwittrom, profesorjem astronomije, astrofizike in kozmologije na fakulteti za matematiko in fiziko.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Že nekaj mesecev pri nas, v nekaterih laboratorijih, izvajajo samoplačniške preiskave za določanje protiteles na koronavirus, ponekod tudi zelo sistematično. V sežanskem Zdravstvenem domu so s hitrimi brisi ugotovili bistveno manj okuženih kot s testi na protitelesa. Ob tem pa ocenjujejo, da je v kraških občinah od 30 do 40 odstotkov ljudi covid-19 že prebolelo, veliko tudi povsem brez simptomov. A zakaj pri nas temu, kdo je covid-19 že prebolel, ne dajemo več poudarka, kot je na primer praksa ponekod v tujini. Zakaj podatek o protitelesih ni uradno priznan, kakšni so pomisleki epidemiološke stroke in zakaj bolj verjamemo precej nezanesljivim hitrim testom.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Novice in intervjuji iz sveta glasbe. Opozarjamo na nove pesmi, domače in tuje.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Študij defektologije in lastne izkušnje so jo podprle, da je velik del poklicnega življenja namenila skrbi, izobraževanju slepih in slabovidnih. Sodelovala je pri oblikovanju zakonodaje za invalide, pred leti izbrana za Slovenko leta. Od leta 2018 je ravnateljica Ignacijevega doma duhovnosti v Ljubljani.

16:30
Novice

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Preselimo se v Oberstdorf ob začetku nordijskega svetovnega prvenstva in ponudimo zanimivosti z nogometnih igrišč. Na domačih tleh so na sporedu tekme 23.kroga, na evropski, nadaljevanje lige prvakov.Vrhunce ujamete v popoldanskem Navalu na šport.

Ko govorimo o kantavtorjih, ostajajo ti, kantavtorji torej, in Tash Sultana. Klofuto si zasluži tisti, ki pravi, da je mlada Avstralka multiinstrumentalistka. Tash Sultana je potrjeno vsestranska glasbenica. Šestindvajsetletnica, vešča muzikalnih, izvajalskih in produkcijskih zmag, na svojem drugem albumu tako tematsko kot tudi širše estetsko znova postavlja nov standard. S tem presega svojega lastnega, potrjenega pred dvema sezonama oz. z albumom prvencem Flow State (2018). Songovska zbirka Terra Firma je vpojno mirna in sanjava, še prej pa veličastno zvočno bogata. Toda vse to so spet le tehnične floskule. Ta transcendent, subtilnost ali duh časa, vgraviran v Terra Firma, zasluži prav posebno pozornost. Pop za zadovoljitev glasbenega okusa z najvišje ravni.

V večeru na Valu 202 bomo pospremili tekmo rokometne lige prvakov med Celjem in Barcelono. Prisluhnite od 20.45.

19:00
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 19.00

V večeru na Valu 202 pospremimo tekmo rokometne lige prvakov med Celjem in Barcelono.

10:08
Pandemija je zadala udarec človekovi iluziji o vsemogočnosti
10:08
Pavel Fonda: Slovenska samozagledanost v resnici kaže le prikrit strah pred spopadanjem s tujino
14:54
Gretchen Vogel o cepivu AstraZeneca
14:48
Nekateri asistenti so v vozilih nepogrešljivi
8:34
Kolesarstvo in hokej
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov