Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 9. mar. 2021

Val 202 • Tor, 9. mar.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Redke so korporacije, s katerimi smo tukaj živeči stkali tako globok odnos kot švedskim tišlarskim gigantom. Generacija, ki se danes osamosvaja, je bila položena v zibelko SMAGÖRA in je ob občasnem romanju v italijansko in avstrijsko podružnično enoto odraščala v duhu in estetiki Ikee. Zato se te dni ne gre čuditi, da so si tisoči pripravljeni rezervirati termin in romati v Ljubljano, da bi pred svetiščem iverne plošče v dolgih vrstah čakali na časovno omejen obisk. Politične stranke in religije, torej institucije, katerih biznis temelji na veri v nekaj in pripadnosti nečemu, skandinavskemu fenomenu zagotovo zavidajo. Nebuloze bodo danes raziskovale, zakaj je tako posebna in kaj pomeni, da smo jo po letih čakanja končno dobili "pri nas".

08:30
Novice

Mihi brska po poljanah slovenske spletne inteligence in prebira modrosti anonimnežev. Tokrat prgišče naravnost brilijantnih izgovorov, zakaj nam nataliteta z leti upada.

Slovenska rokometna reprezentanca bo tekmovalno izredno pester teden začela s kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo proti Poljski, konec tedna pa se bo borila za olimpijsko vozovnico za Tokio. V evropskem košarkarskem pokalu bo Olimpija gostovala v Podgorici in v medsebojnem obračunu določila četrtfinalista. Zanimivosti ujamete v Navalu na šport.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Dan po mednarodnem dnevu žensk razmišljamo o ženskah v "moških" poklicih. Inženirstvo še vedno velja za umazan poklic, ki je bolj pisan na kožo moškim kot ženskam. A dekleta se ne ozirajo ne stereotipe, zato se jih vedno več odloča, da bodo postale inženirke. S Tejo Primožič, študentko fakultete za računalništvo in informatiko ter vodjo razvoja aplikacije KamBi, s katero so se uvrstili med 9 finalistov programa AmCham Slovenia Best of the Best 2021, razmišljamo o odnosu do žensk v inženirskih poklicih in o tem, kako izbori, kot je Inženirka leta, izboljšujejo položaj žensk v pregovorno moških poklicih.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

O razmerah v slovenskem novinarstvu bodo govorili Alenka Potočnik, novinarka Slovenske tiskovne agencije, ki začasno vodi tudi Sindikat novinarjev Slovenije, doktor Igor Vobič, izredni profesor s katedre za novinarstvo na fakulteti za družbene vede, in Dejan Pušenjak, ki je že vse življenje novinar in urednik. V knjigi Retrovizor, ki je izšla pred dnevi, je Pušenjak napisal: "Tej norosti, sistematičnemu uničevanju, vedno večjemu nasilju, bi se novinarji morali upreti. Morali bi se upreti z večjo silo, ker bi bilo to bolje za vse."

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Ob lanski 40. obletnici delovanja svetovno znane in priznane slovenske skupine Laibach je nastala razstava ''Laibach 4 dekade'', ki je na ogled v Trbovljah, rojstnem mestu Laibacha. Razstava v Zasavskem muzeju Trbovlje predstavlja 40-letno zgodovino skupine, sočasno domače in svetovno dogajanje pa tudi izbor najpomembnejših dogodkov in ideologij.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Uvod v pester športni večer z rokometnimi kvalifikacijami za evropsko prvenstvo in odločilno košarkarsko tekmo Oilimpije in Bodučnosti v evropskem pokalu prepletemo s pričakovanji pred hokejskim derbijem alpske lige med Jesenicami in Olimpijo in nadaljevanjem nogometne lige prvakov.

V oddaji Mini koncert bomo predvajali del koncertnega albuma Live with the Metropole Orkest, ki ga je lani izdal angleški glasbenik Sohn.

18:25
Večerni spored

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Športno obarvan večer na Valu 202 ponuja preplet odločilne košarkarske tekme evropskega pokala za četrtfinale med Olimpijo in Bodučnostjo, kvalifikacije za evropsko prvenstvo slovenske rokometne reprezentance in hokejski derbi Jesenic in Olimpije.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov