Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 12. mar. 2021

Val 202 • Pet, 12. mar.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

06:30
POVEJ

Slovensko rokometno reprezentanco po januarskem svetovnem prvenstvu čaka drugi vrhunec sezone. Rokometaši želijo, da bi si v Berlinu izborili še mesto na olimpijskih igrah. Jutranjo športno zgodbo iz nemške prestolnice pošilja Uroš Volk.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Tokratna oddaja bo izziv, saj nam ni vseeno za govorjeno in pisano besedo. Tema bodo podvojene črke! Gostja: dr. Špela Arhar Holdt.

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno. Tokrat o številu pi, pred skorajšnjim zaznamovnjem dneva pi.

V dopoldanskih športnih minutah se preselimo v Berlin, kjer slovensko rokometno reprezentanco čaka prva tekma olimpijskih kvalifikacij za igre v Tokiu. V pričakovanju domačega evropskega prvenstva mladih nogometnih reprezentanc začenjamo serijo prispevkov o slovenskih reprezentantih.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Za seboj ima več sto spustov z vrhov v Sloveniji in tujini, med drugim je bil tudi član 13-dnevne odprave Ivice Kostelića v osrčje Islandije spomladi 2019, o kateri so posneli polurni dokumentarni film Skiing the fire ring. V pogovoru več pove o čarih zimskih vzponov, pripravah in previdnosti ter na drugi strani tudi o tveganju v nevarnih razmerah.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V 18. vzporedniku gledamo proti Avstriji, kjer se število novih okužb spet povečuje, povečuje se tudi pritisk na bolnišnične kapacitete. Hkrati s tem pa so na Dunaju prejšnji konec tedna doživeli napete proteste 20.000 nasprotnikov vladnih ukrepov za zajezitev epidemije, ki so se jim pridružili tudi nekateri desničarski politiki. Z našo dunajsko dopisnico Petro Kos Gnamuš razmišljamo o sporočilih protestnikov in odzivih vlade, o poteku cepljenja ter iskanja pomoči v Izraelu, pa tudi o volilnih uspehih koroških Slovencev na lokalnih volitvah in razpoloženju med Avstrijci po enem letu epidemije.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

13:30
Domači predlogi za Popevko tedna

13:42
Tuji predlogi za Popevko tedna

Glasbenik in novinar, član skupine Big Foot Mama.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

14:40
Glasovanje za popevko tedna

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

Alpske smučarke so se preselile na Švedsko, kjer jih čakata dva slaloma za svetovni pokal pred finalom v Švici. Z visokimi pričakovanji tekmi pričakujejo tudi v slovenski reprezentanci. Vrhunce ujamete na Valu 202.

17:20
Vremenska napoved: Pogovor z vremenoslovcem

17:30
Novice

17:35
Obvestila

V popoldnevu na Valu 202 pospremimo uvodno tekmo slovenske rokometne reprezentance v kvalifikacijah za olimpijske igre. V Berlinu, kjer je tudi Uroš Volk, se bo pomerila z Alžirijo.

Ožigosano, Galerija, RH 202. Tri glasbene oddaje za konec delovnega tedna v tem vrstnem redu od 20.00 do polnoči na Valu 202. Z vami bodo Žiga Klančar, Matjaž Ambrožič in Tim Urbanya.

19:30
Popevka tedna

Novice in intervjuji iz sveta glasbe. Opozarjamo na nove pesmi, domače in tuje.

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Zgodi se sila redko. Ekskluzivno vzhodno-obalno mastenje priskrbita Škota, vse ostalo bo geografsko-značajsko uravnovešeno. Florida ponudi eleganten eksperiment. Slovenska flota zbruha tono samopomilovanja, polit-pamfeltov, obče-bivanjskih kritik ter še kar je ostalega patološkega nerganja ali grobjanskega kokodakanja. Produkcijski duo Jazz Spastiks sta dolgih sedem let sestavljala svoj novi album, ki je absolutna alte-schule perla. Beat-ologijo Mikeyja Deana (aka Coconut Delight) in Murrayja Mackaya (Mr. Manyana) bodo izkoristile lirike Craig G-ja, C-Rayz Walza in Wee Bee Foolisha. Denzel Curry in Kenny Beats sta fenomenalno predelala svojo lansko konceptialno mini-albumsko situacijo Unlocked, ki ima po novem obrazilo 1.5. Pravkar smo prejeli Doševo Razglednico, tako da gre ta v krstno-izvedbeno veno. Premierno se za zdaj s še ne iztrošenim komadoma ali dvema s svojo nove plate VKBTM zglasi Emkej. S Captial Crew še vedno slavimo prvo obletnico Past-eksistence. Gero in Klemen Klemen oziroma tradicionalno žejne dolenjsko-posavske kreativne duše z očitki zgradijo dva sosednja nasipa. Snoop in Wiz pozoveta h konstantni pohariji. In naposled. Famozni italijanski hiphop šlager poudari šminko.

Petkov večer na Valu 202 bomo tudi tokrat opremili s svežimi elektronskimi kreacijami, prihaja osvežena in preurejena uspešnica dvojca Bodyrox, nov singel producentskega tandema Duck Sauce, drum and bass izvedba skladbe Dipla in Sonnya Fodere, slišali bomo tudi del kolekcije založniške hiše Saved, ki med drugimi prinaša tudi nov izdelek našega Aneya F.-a, v zadnjem delu tokratne oddaje pa se bo s 30-minutnim miksom predstavil mlad slovenski producent in didžej Lim Nylon.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov