Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Val 202 • četrtek, 15. apr. 2021

Val 202 • čet, 15. apr.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Amy Anne je Slovenka s kanadskim potnim listom, ki se je s fantom Timijem pred par leti preselila na Islandijo. On opravlja lesarska dela pri dizajnerskem proizvajalcu pohištva, ona pa zaključuje podiplomski študij literature, kulture in medijev na Islandski Univerzi v Rejkjaviku. Glede na to, da je študijski proces zaradi epidemije praktično zastal, ima v zadnjih mesecih več časa za odkrivanje naravnih biserov Islandije, pa tudi za telesno zahtevne adrenalinske podvige, ki se jih radi lotevajo potomci vikingov, kot je denimo plavanje v ledeno hladnem oceanu.

08:30
Novice

Derbi vodilnih ekip domačega rokometnega prvenstva je začrtal smernice zadnjim tekmam. Celjani potrjujejo nov, že 25-i naslov državnih prvakov. Odzive po tekmi z Velenjčani ponudimo v dopoldanskih športnih minutah, kjer se posvetimo še začetku evropskega prvenstva v judu.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Kakšno podporo potrebujejo mladostniki na svoji poti odraščanja, kako pandemične razmere vplivajo na njihovo vedenje, kako se odzivajo na zahtevne čase? Med upadanjem motivacije, iskanjem smisla in ravnanjem s čustvi spremljamo mladostnike na poti v odraslost - Na podstrešju ob strokovni pomoči psihologa dr. Tristana Riglerja.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Frekvenca X dobiva debelo kožo, podaljšan nos, mogočno zobovje in dober spomin, ki seže od 10.000 do 20 milijonov let v preteklost.
Tokrat (v četrtek ob 12 h) izkopavamo fosilne ostanke izumrlih slonov in njihovih sorodnikov, ki jih skrivajo slovenska tla.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

V kakšnih stanovanjih ostajamo doma med epidemijo covida-19? Rezultat 791 izpolnjenih spletnih anket je pogled v stanovanjske razmere, v katerih naj bi izpolnjevali navodilo vlade 'ostani doma'.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Združeni narodi opozarjajo, da moramo do leta 2030 zmanjšati število prezgodnjih smrti zaradi nenalezljivih bolezni, tako da spodbujamo duševno zdravje in dobro počutje. Raziskave pravijo, da bi lahko z zmerno dejavnostjo letno preprečili 5 milijonov smrti. Tehnologije se zato usmerjajo v trajnostno zdravje in iščejo digitalno pomoč. Kdaj ostati priklopljen in kako se odklopiti? Nova Odbita debata v četrtek ob 16.45

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

V popoldanskih športnih minutah napovemo začetek sezone svetovnega pokala v športnem plezanju, z Janjo Garnbret bomo na poti do olimpijskih iger v Tokiu in zaokrožimo povratnme tekme četrtfinala v nogometni ligi prvakov.

Pred petdesetimi leti, 23. aprila 1971, so The Rolling Stones objavili svoj enajsti studijski album Sticky Fingers. To je prvi album, ki so ga objavili pri svoji založbi The Rolling Stones records, in zadnji, ki so ga posneli v Angliji.

Gosta Nine Zagoričnik ob 21.00 bosta Maruša Zorec, arhitektka in profesorica na ljubljanski Fakulteti za arhitekturo, in predstojnik katedre za umetnostno zgodovino na Filozofski fakulteti Matej Klemenčič. Glavna glasbena tema oddaje Proti etru pa bo tokrat novi, drugi album spiritualnega jazza chicaškega zvočnega umetnika Damona Locksa in njegove zasedbe Black Monument Ensemble. Borja začne ob 20.00.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Ne gre za stroko umetnostne zgodovine in arhitekture, pač pa konservatorsko stroko, ki se ukvarja z življenjem spomenikov v našem času. Gosta Maruša Zorec, arhitektka in profesorica na ljubljanski Fakulteti za arhitekturo, in predstojnik katedre za umetnostno zgodovino na Filozofski fakulteti Matej Klemenčič.

Glavna glasbena tema oddaje Proti etru pa bo tokrat novi, drugi album spiritualnega jazza chicaškega zvočnega umetnika Damona Locksa in njegove zasedbe Black Monument Ensemble. Predstavili bomo še zadnji del serijalke Late Night Tales, ki jo je tokrat kuriral novosoulovski pevec Jordan Rakei.

40:30
Boštjan Narat, glasbenik in filozof
11:45
Slalom na divjih vodah in nogomet
1:59:43
Youssou Ndour, AO Music, Caoilfhionn Rose, Alien Skin in Amarcord
11:30
Slalom na divjih vodah, rokomet in dvoranski nogomet
57:21
Letos mineva 200 let od smrti francoskega generala in cesarja Napoleona, ki se je na ozemlju današnje Slovenije zadržal le nekaj dni
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov