Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 20. apr. 2021

Val 202 • Tor, 20. apr.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Prejšnji teden so poročali o novih kozolcih, ki so jih postavili na kmetijskih zemljiščih, z njih pa bo namesto sena bingljal Lado Bizovičar. Po Hofer ceni. Našo krajino, ki nam menda veliko pomeni, so oglasni panoji v zadnjih letih dobesedno prekrili s toplotnimi črpalkami, trampolini in teflonskimi ponvami. Predmestij in vasi se marsikje sploh ne vidi več. Še avtobusne postaje so postale nefunkcionalna reklamišča. In to v času neštetih medijev ter tarčnega digitalnega marketinga. Kdo vse to potrebuje? Čigav interes je zadaj? Zakaj se nič ne zgodi, čeprav ne bi bilo prav nobene škode, če bi se eksternemu oglaševanju za vselej odrekli? Kak pa je vaš odnos do jumbo epidemije? Vam ugaja, vas moti? Vas dejansko informira? Kaj taka epska nemarnost, ki se jo da brez škode bliskovito urediti, pove o družbi, ki tega ne stori?

08:30
Novice

Mihi brska po poljanah slovenske spletne inteligence in prebira modrosti anonimnežev. Tokrat o tem, koliko je treba dati otrokom na poti v osamosvajanje, da še vedno odbržiš pomemben vpliv nanje. Ker ga menda potrebujejo.

Hokejisti Olimpije začenjajo finalno serijo alpske lige z Asiagom. Zanimivosti pred prvo tekmo finala ponudimo v dopoldanskih športnih minutah, kjer ujamete tudi razmišljanje slovenskega selektorja ob začetku priprav slovenskih odbojkaric.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Ob koncu zimske sezone bomo preverili, kako je trenutna situacija vplivala na prodajo zimske športne opreme in ugotavljali, kje so navdušenci nad belimi strminami iskali prostor za smučarske radosti. Ker so pred vrati že prvomajske počitnice, pa preverimo tudi, kako je s prodajo kolesarske opreme in koliko časa bo treba letos čakati na novo kolo.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Informacijska pooblaščenka vztraja, da je bila izjava nacionalnega koordinatorja za cepljenje o njeni vlogi v procesu cepljenja neprimerna. Z Mojco Prelesnik se pogovarjamo tudi o tem, da ti, ki so se na cepljenje prijavili prek eUprave, do danes še v nobenem primeru ne bi mogli biti povabljeni na cepljenje, da aplikacija za prenos podatkov k lečečim zdravnikom sploh še ne obstaja, ter o previdnosti, da ne bi prišlo do diskriminacije. Pooblaščenka poziva k spoštljivemu ravnanju z osebnimi podatki, tudi ko gre za videonadzor osebnih podatkov, nakup opreme za avtomatsko branje registrskih tablic ali cepilni potni list.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

13:28
Izjava Gregor, Na sporedu ob 13.00

Tri umetnice in kuratorka na razstavi This situation has developed over a long time v ljubljanski Galeriji Škuc razmišljajo o nastanku razstave v prepletu z življenjem.
V mariborskem razstavišču KiBela se z multimedjsko instalacijo Sub Persona II o varovanju gozdov predstavlja umetniški dvojec Plateau Residu, doma na Dolenjskem, kjer vrednote, ki jih zagovarja, v svojih projektih tudi živi.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Telovadci in telovadke se v Baslu merijo na evropskem prvenstvu v športni gimnastiki, pred kvalifikacijskimi nastopi izveste, s kakšnimi pričakovanji prvenstvo začenjajo slovenski reprezentanti. V popoldanskih športnih minutah napovemo še tretjo, morda že odločilno tekmi finala domačega odbojkarskega prvenstva in se preselimo na tekmo nogometnega prvenstva med Mariborom in Domžalami.

Ta čas so Lusterdam sredi priprav na drugi album, zato je bil program Izštekanih mešanica do akustike slečenih starejših in mično oblečenih novih, premierno odigranih skladb. V intimnem vzdušju le osnovne celice benda je zazvenel tudi koncertni klavir. Lačni igranja in žejni normalnosti so prišli v čisto normalne nenormalne, izzivov polne Izštekane.

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

V torkovem večeru na Valu 202, glasbo prepletemo s športnimi zanimivostmi. Izvedeli boste kako se je končala tekma domačega nogometnega prvenstva med Mariborom in Domžalami, spremljali bomo finalno serijo alpske hokejske lige med Olimpijo in Asiagom ter tretjo morda že odločilno tekmo finala domačega odbojkarskega prvenstva. Maribor, ki zaostaja v finalni seriji z 2:0 bo gostil ACH Volley.

Pevec in pianist Žan Hauptman krmari skozi soul, jazz ter ritem in bluz, a na koncu našteto ovije v popovske tone. Študiran pevec in klaviaturist samouk svoj talent predstavlja na prvencu Finished, Not Perfect. Prefinjene dotike so prispevali tudi njegovi izkušeni glasbeni prijatelji, nekateri mlajši, drugi bolj izkušeni. Hauptman najbolj zaupa svojemu občutku. Kako se je znašel v glasbenem svetu in kako so ravno te subtilne in nežno božajoče glasbene forme prepričale njegova ušesa, pa bo pojasnil v naši oddaji.

Mihi vas izziva ob torkih zvečer, pokličite 01 475 2 202.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov