Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 23. apr. 2021

Val 202 • Pet, 23. apr.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

Kolesarji so ta teden v Belgiji, kjer so na sporedu enodnevne klasike. Valonska puščica se je končala z drugim mestom Primoža Rogliča, v nedeljo bo najboljši kolesar svetovne lestvice v družbi Tadeja Pogačarja končal prvi del sezone.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Tone Partljič in Rok Kajzer razmišljata o satiri. Strinjata se, da mora zbosti in opozoriti na negativne pojave v družbi, na nek način je sorodna humorju.

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno. Tokrat o avtomobilih.

Pestremu športnemu koncu tedna na pot v dopoldanskih športnih minutah prepletemo odzive po drugi tekmi finala alpske hokejske lige, dodamo napoved relija za svetovno prvenstvo in zanimivosti z evropskega prvenstva v gimnastiki.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

V novi oddaji o družinski rekreaciji se bomo zapeljali s kolesi. Gostili bomo družino Podlipnik, avtorja družinskega kolesarskega vodnika Simona Demšarja in urednika revije Bicikel Boštjana Sveteta. Doktorica Zarja Muršič pa bo razložila, kdaj nekaj dobrega in koristnega postane naša navada.

Sprašujemo se o preskrbljenosti z vitaminom D med prebivalci Slovenije in o njegovi vlogi pri preprečevanju in poteku bolezni. Razmišljajo dr. Zarja Muršič in strokovnjaki Inštituta za nutricionistiko.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V 18. vzporedniku se podajamo v državo, kjer je temperatura v notranjepolitičnem loncu dosegla vrelišče. Za svojega kanclerskega kandidata so se ta teden v Nemčiji odločili tako konservativci kot zeleni. Z našo berlinsko dopisnico Polono Fijavž razmišljamo, kako bo odločitev za Armina Lascheta v največji stranski CDU/CSU vplivala na potek kampanje pred jesenskimi zveznimi parlamentarnimi volitvami, s kakšnim programom stranka Zelenih hitro pridobiva podporo in o problematičnih nemško-ruskih odnosih. Obračamo pa se tudi proti poletju in se sprašujemo, koliko in kako bodo letos potovali Nemci.

12:30
Novice

12:38
Glasbena zgodba: GLASBENA ZGODBA

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

13:30
Domači predlogi za Popevko tedna

13:42
Tuji predlogi za Popevko tedna

Več različnih predlogov je v priporočilu združila Irena Matko Lukan, urednica otroškega leposlovja v Mladinski knjigi.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

Tradicionalno petkovo glasovanje za najbolj všečni skladbi tedna.

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Dogodke tedna izbira in komentira Damjan Zorc.

O vremenu v prihodnjih dneh.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

Popoldanske športne minute namenimo kolesarstvu v pričakovanju dirke Liege-Baston-Liege in večernemu finalu odbojkarske lige med ACH Volleyem in Mariborom.

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

V večeru na Valu 202 pospremimo četrto, morda že odločilno tekmo finala državnega prvenstva v odbojki. ACH Volley ob vodstvu z 2:1 v finalni seriji na tri zmage gosti Maribor.

19:30
Popevka tedna

V ponedeljek smo na Valu 202 premierno zavrteli novo skladbo novomeške zasedbe Mrfy. Lani so v sodelovanju z Matter izdali skladbo Zonzei, pred in po tem pa je sledila pavza. Več o ozadju njihove nove glasbene in vizualne podobe izveste v Noticah.

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Zvrhano ustvarjalni so ostali tudi na šestem albumu. Čudaško oblikovan teksaški hiphopovski kolektiv, ki je bil sprva posebna vrsta fantovske skupine, po nedavni dramatični kadrovski spremembi razveseljuje naprej. In to znova v fino upognjeni ritmiki. Roadrunner občasno zadiši po duetu Outkast. Se pa med temami, ki jih obravnava rapovski dvanajsterec, najdejo tako duhovne kot tudi kruto stvarne. Opis očetovega samomora je samo ena od teh.

V tokratni Galeriji začenjamo večstopenjsko predstavitev novega Doševega albuma IRU: Tok misli. V konkurenci je tudi manchestrski elektronik Andy Stott, med hiphoparji s svojimi novimi 'butnuspešnicami' na kratko zmagajo tudi Iann Dior, Polo G in AJ Tracey. Za ekstrašarmanten blisk poskrbi brhka Saweetie. V Galerijo pa bo domači eksperimentalni duo PTČ pristavil kar 500 slik, takšen je namreč tudi naslov njegove nove uspešnice.

Ta konec tedna se bodo v RH 202 vrtele sveže elektronske kreacije domačih in tujih glasbenih ustvarjalcev, med drugimi bomo slišali tudi dve melodični izdaji z etiketo založniške hiše Anjunadeep, nekaj čistokrvnega techna, ki ga prinašajo Adam Beyer, Alan Fitzpatrick in Joel Mull, slovenske elektronske ritme bodo tokrat zastopali Valentino Kanzyani, Alex Ranerro, Stanny Abram, Brtinzz, BlazV, Rojpot in VeljaM, v podaljšku pa se bo s polurnim miksom predstavil mlad slovenski didžej Rok Slabe, umetniško R.Bade.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov